Tragédia: Ráomlott a gyerekekre egy diákotthon fala, egy kiskorú meghalt

A mentés még zajlik.

Összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

Három diákot mentettek ki a romok alól, ketten eszméletüknél vannak, de egyikük állapota válságos. Petres Sándor Hargita megyei prefektus a helyszínen elmondta, hogy őket a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították, közben a tűzoltók folytatják az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt.

Egy negyedik, romok alá szorult 17 éves fiú meghalt.

A meghalt fiút a romok alól kellett kiemelni. A mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül írta a Transtelex.

Az egyik, a romok alól kimentett lánynak eltört a gerince, a szíve is leállt. Az ISU később azt közölte, hogy a kimentett lányt közben sikerült újraéleszteni.

Fekete Örs, a Hargita megyei hegyimentő-szolgálat, a Salvamont vezetője szerint a szolgálat keresőkutyái és a hegyimentők speciális hőérzékelő drónjai is segítik a keresést.

A szekelyhon.ro hírportál egy nappal a tragédia előtt átfogó beszámolót közölt arról, hogy a Tamási Áron Gimnázium egyetlen, még renoválásra váró épülete is hamarosan megújulhat. Ligia Deca román oktatási miniszter támogatást ígért a gimnáziumnak.

A tűzoltóság szerint a tragédiát körülbelül 200 négyzetméter fal leomlása okozta.

(MTI / Transtelex)

 

Valódi Hírek