Máris reagált Menczer Tamás, miután engedély nélkül felállították a fakeresztet a Nagy-Szénás hegyen

Közleményt adott ki.

Mint megírtuk, Ismét felállították a keresztet a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen. Az RTL Híradó információi szerint a fakeresztet péntek este állította fel egy vállalkozó engedély nélkül. A csatornának sikerült megszólaltatnia a vállalkozót, aki öt asztalos segédletével varázsolta újjá a korábban lerombolt keresztet. Vitéz Zoltán vállalkozó annak ellenére bérelte fel segédeit, hogy

az építkezésre nem is kapott engedélyt.

Felidézzük, még tavaly novemberben bontakozott ki a vita a korábban felgyújtott kereszt visszaállításával kapcsolatban Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója között.

A vita tárgyát az képezte, hogy kell-e újból keresztet állítani a Nagy-Szénásra. Menczer megkísérelte volna újraépíteni a keresztet, ám Füri András ezt környezetvédelmi szempontok miatt ellenezte. Mint megírtuk, január elsejével már új igazgatót neveztek ki Füri helyére, az Agrárminisztérium pedig azt közölte: Füri maga kérte a felmentését tavaly.

Cikkünk megjelenése után Menczer Tamás lapunkhoz eljuttatott közleményében reagált az üggyel kapcsolatban. Többek között azt írta, hogy „a kereszt semmilyen káros hatással nincs a természetre, eddig sem volt, a jövőben sem lesz”.

Az államtitkár állásfoglalását változtatások nélkül, teljes terjedelmében közöljük:

„Nagy a zaj a nagykovácsi kereszttel kapcsolatban, a következő tájékoztatást szeretném adni.

A férfit, aki most keresztet állított, nem ismerem, az akciójáról nem tudtam, mert engem nem értesített, de, ha jól láttam, az RTL-t igen.

A jó szándékában nem kételkedem, de nekem más az elképzelésem.

Ha egy üggyel elkezdek foglalkozni, átgondolom, hogy mit, mikor és miért teszek. Most is így történt. Ebben az ügyben is vannak folyamatok, és amikor minden folyamat a megfelelő szakaszba jut, akkor kell a keresztet visszaállítani méltó,

megfelelő körülmények között, nem az éj leple alatt.

A történtek tehát engem az eredeti célommal kapcsolatban egyáltalán nem befolyásolnak. Én képviselőként egy közösségért felelek, így mindig azt az utat járom, amely – meggyőződésem szerint – a közösség nagyobb részének elfogadható, támogatható. Ehhez olykor idő kell. De aki tud türelemmel várni, az nagyon tud örülni a sikernek.

És még egyszer az alapállításaim: Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárki, bárhol keresztet égessen. A kereszt semmilyen káros hatással nincs a természetre, eddig sem volt, a jövőben sem lesz.

A kereszt tehát jogszerűen és méltó módon visszaállítható. Ezért dolgozom.”

Kapcsolódó:

Mi történt? Váratlanul kirúgták a nemzeti park igazgatóját, aki beszólt Menczer Tamásnak

Itt az újabb csavar: Mégsem Menczer Tamás hőbörgése miatt rúgták ki a nemzeti park igazgatóját?

https://nyugatifeny.hu/2024/01/07/varatlan-fordulat-engedely-nelkul-ujra-felallitottak-menczer-tamasek-fakeresztjet

Valódi Hírek