Folytatódik a leszámolás: Lecsaptak az új törvényükkel Pintérék, kirúgták a református iskola igazgatóját

Nem sokat vártak vele.

A Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde éléről január 4-én indoklás nélkül eltávolították Karikó-Tóth Tibor igazgatót.

Az azonnali kirúgásra a státusztörvény adott lehetőséget a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériumának.

A szülők petíciót indítottak az intézkedés ellen

– fél nap alatt több száz aláírást gyűjtöttek össze.

Amint megírtuk, Pintér Sándor a nyáron fogadtatta el a Parlamentben a bosszútörvényt, amelyet Novák Katalin az országos tiltakozási hullám ellenére azonnal alá is írt.

A diákok szülei azt írták a Tiszántúli Református Egyházkerület vezetőjének, hogy vegyék át az iskola fenntartását a szentesi presbitériumtól.

Vasárnap reggelre közel 800 aláírás szerepelt a petíción, miközben csak az iskolának 423 tanulója van,

tehát lényegében minden egyes diák családja tiltakozik a váratlan döntés ellen.

Karikó-Tóth Tibor több évtizede vezeti az intézményt, munkája, hozzáállása, szakmai és erkölcsi teljesítménye egyaránt példaértékű.

A petíció szövegét változtatás nélkül közöljük.

„Címzett: Dr. Fekete Károly Püspök Úr

Tiltakozás Karikó-Tóth Tibor intézményvezető kinevezésének visszavonása ellen

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjének, Karikó-Tóth Tibornak kinevezését 2024. január 4. napjával a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma fenntartóként visszavonta.

Szülőként és diákként ezúton fejezzük ki tiltakozásunkat a döntés ellen,

mert meggyőződésünk, hogy Karikó-Tóth Tibor vezetése alatt az intézmény működése nem adhatott okot ilyen döntésre, nevezett személy szakmai és erkölcsi alkalmassága véleményünk szerint nem megkérdőjelezhető.

Kifejezetten kérjük a döntés visszavonását,

illetve amennyiben ez alapos indokból nem lehetséges, abban az esetben kérjük, hogy az intézmény fenntartói jogát a jövőben közvetlenül a Tiszántúli Református Egyházkerület gyakorolja.”

(szeged.hu / aHang / Nyugati Fény)

Valódi Hírek