Ütött az óra: Novák Katalin aláírta a kormány „bosszútörvényét”

Hosszú közleményben fejtegette az indokokat.

Novák Katalin aláírta a státusztörvényt. A köztársasági elnök csütörtöki közleménye szerint az aláírt dokumentum tartalmilag már más, mint amely miatt tiltakozások alakultak ki.

„Ezért, áttanulmányozva a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szövegét és mérlegre téve a mögötte meghúzódó törvényhozói szándékot, úgy ítélem meg, hogy az új törvény biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását, egyértelmű kereteket biztosít, és megteremti a béremelés alapját”

– közölte a köztársasági elnök.

Mint írta, a jövő kulcsa az, hogy milyen felnőttek lesznek a diákokból. Szerinte versenyképes tudással rendelkező, magabiztos, stabil értékrendű fiatalokra van szükség, illetve elhivatott, jól teljesítő pedagógusok kellenek a pályára, akik minőségi nevelést biztosítanak az intézményekben. Novák szerint erről érdemes a jövőben valódi társadalmi vitát folytatni.

„Kérem a magyar politikai élet minden szereplőjétől és az uniós intézményektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar pedagógusok érdemi béremeléséhez szükséges források mihamarabb rendelkezésre álljanak”

– fogalmazott a politikus.

Mint írtuk, a kormány bosszútörvénye az eddigieknél még súlyosabb bajt hozhat Magyarországra: már az Európai Bizottság is vizsgálja a dokumentumot, sőt, valószínűleg kötelezettségszegési eljárás lesz az ügyből.

Valódi Hírek