Alaposan helyretették Lázár emberét: Élő adásban osztották ki az államtitkárt pofátlan nyilatkozata miatt (+videó)

Elszabadultak az indulatok.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár péntek esti Facebook-bejegyzésére.

A közlekedési szervezet elnöke szerint Nagy Bálint államtitkár gyakorlatilag beismerte, hogy nem akarják a Budapest-bérletet folytatni. Dorner Lajos hangsúlyozta,

az államtitkár kijelentései megdöbbentőek és arcátlanok.

„Ha az államtitkár magától írta a bejegyzést, akkor ezzel öngyilkosságot követett el, ha a kezébe adták, akkor ő lesz a bűnbak. Mert akkora marhaságot nem lehet leírni”

– jelentette ki a műsorban Dorner, aki jelezte, Lázár János ezt a balhét „rákenheti” az államtitkárára.

Nagy Bálint szerint, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, amely – jegyezte meg – „tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár milliót vásároltak meg az utasok”.

A VEKE elnöke közölte: a rendszerben van egy „óriási mértékű tudatlanság és a minisztérium mostani vezetése vidéki srácokból áll, akik semmit nem tudnak a központi régióról”. Hozzátette: az államtitkár bejegyzéséből sugárzik az „elemi gyűlölet”, amit a budapestiek iránt éreznek.

Dorner Lajos elmondta: ezzel konkrétan

megduplázódik azoknak az utasoknak a költsége, akik HÉV-vel vagy Volánbusszal indulnak,

majd egy fővárosi járattal folytatják az útjukat.

„Remélem, hogy ez az úr addig már nem lesz államtitkár”

– jegyezte meg.

Nagy Bálint egyébként azt a normatív támogatást is kifogásolta, amelyet Budapest a közösségi közlekedés üzemeltetésére kap.

„A közpénz, ami a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak a közösségi közlekedés jogcímén jár, arányaiban is több, mint amennyit bármely másik magyar település kap. Karácsony önkormányzata mégis többet kér, akár a vidék rovására is”

– magyarázta az államtitkár.

Ezzel kapcsolatban Dorner kifejtette: egyszerű oka van annak, miért Budapest kapja a legnagyobb támogatást.

„A fővárosi önkormányzat üzemeltet metrókat, aminek akkora költsége van, hogy ezt még a központi költségvetés is elismeri”

– mutatott rá a VEKE elnöke.

Videó:

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/05/dagad-a-botrany-rendorsegi-ugy-lehet-a-budapest-berlet-koruli-hercehurcabol

Valódi Hírek