Váratlan fordulat: Megtörte a csendet a Fidesz-bűnözőkről bizonyítékokat ígérő Pesty László

Elmondta, le kellene vagdosni Orbánról a rákos daganatokat.

Mint ismert, Pesty László kormányközeli dokumentumfilmes még a nyári tusványosi fideszes parádén beszélt a „Lölő-jelenségről”, amely szavai szerint azt jelenti, hogy „a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak, ez pedig árt a magyar konzervativizmusnak”.

Pesty később Mészáros Lőrinc mellett megemlítette Szíjj László üzletember nevét is, de Rákay Philip „producer” is a látókörébe került. Többször is nyomatékosította: az ellenzék ne használja a „NER-lovag” kifejezést, mert azok – a kormánypárti rendező szerint – nem lovagok, hanem „orkok” (!). Közölte: „a NER régen 2,5 millió embert jelentett,

ma már csak egy tucat orkot”.

Pesty úgy fogalmazott, „a Lölő-jelenség kapcsán az átlagmagyar nem a gazdagodást sérelmezi, hanem hogy egybites arcok birtokolnak hatalmas vagyonokat”. Miután kijelentéseivel berobbantotta a közéleti diskurzust, Pesty bizonyítékokat ígért. A kormánypárti rendező most a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

„Legutóbb szilveszter éjjelén hoztam nyilvánosságra a Fidesz tisztességes konzervatív párt testén élősködő orkoknak kellemetlen utolsó sztorimat”

– mesélte Pesty a „nagy leleplezéseivel” kapcsolatban.

A dokumentumfilmes egy magát mérnöknek kiadó ismeretlen személy levelét hozta nyilvánosságra, amelyben a Füzesabony környéki informatikai beruházás gyanús körülményeire hívja fel a figyelmet. Pesty azt mondta, innentől kezdve a mérnököknek és az újságíróknak kellene megvizsgálni, hogy valóban kilopták-e a vasat a vasbetonból. Pesty László ezt követően magából kikelve

  • felszólította a közgazdász-,
  • a jogász-
  • és az újságíró társadalmat, hogy

mindenki a saját hatáskörén belül göngyölítse fel az ügy részleteit.

Így Pesty hiába ígérte a leleplező bizonyítékok garmadáját, most mégis másra testálná a dicső feladatot. Az mondta, ez volt a negyedik eset, amelyet nyilvánosságra hozott, és nehezményezte, hogy a média nem számolt be ezekről – holott ő tett ígéretet arra, hogy nyilvánosságra fogja hozni karácsonykor a leleplező anyagokat.

Úgy vélte,

nem lehet tőle azt várni, hogy egyedül tisztítsa meg a magyar konzervativizmust.

„Ez a négy szori pusztító erejű lenne, ha néhány szakember nekiállna analitikus módszerekkel átszámolni a költségvetéseket, és kiderülne, mennyi pénz tűnt el. De ha mindenki lusta és mindenki tőlem várja a megoldást, akkor lassan abba fogom hagyni, ezt a balosoknak üzenem elsősorban”

– üzente „a balosoknak” Pesty, aki felsorolta azon ügyeket, amelyeket eddig a LinkedIn-oldalán hozott nyilvánosságra.

„Úgy tűnik, mintha egyszerűen zsarolással elvettek volna egy hatmilliárdos céget másfél milliárdért. Mondjam a másodikat, a Philip-két, a Kálmánkát, aki 6 milliárdból gyárt olyan filmet, amit másfél milliárdból is lehetne? Mondjam a harmadikat: B. Edét? Mindenki olvassa a részleteket. Most kidobtam a negyediket, és olyan kussolás van, hogy az nem igaz.

Gyáva népnek nincs hazája”

– magyarázta, hozzátéve, nem „ezt a szerencsétlen Kálmánkát” akarja ő piszkálni, ez egy példa.

Szerinte egy 6 milliárdból készülő Petőfi-film esetében azt kellene megvizsgálni, milyen eredményeket fog elérni a mozipénztáraknál, a streaming-platformokon, illetve a nemzetközi filmfesztiválokon. Úgy látja, „borzalmas félrekalkulálás” történt a film költségvetését illetően.

„Itt pénz tűnt el az én olvasatomban, de a szakma nem mozdul”

– nehezményezte.

Azt is elmondta, hogy Orbán Viktor szerinte egy „korszakos zseni”, aki 15-20 évre látja Európa jövőjét, és

ezért kéne „levagdosni róla ezeket a rákos daganatokat”.

Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a miniszterelnök azért nem látja a körülötte folyó korrupciót, mert bár megadatott neki a stratégiai előrelátás, a személyzeti politikában nem csillog (!). A műsor végén pedig szokatlan módon arról beszélt, hogy

„félti az életét”.

A Pesty Lászlóval készült teljes beszélgetés >>ITT<< hallgatható meg.

Kapcsolódó:

Hatalmas balhé a Fideszben: Pesty László borított Rákay Philip zűrös ügyeiről

Kubatov beleállt a Lölőékről borító Pesty Lászlóba: A Fidesz pártigazgatója szerint furcsa, amire a filmrendező készül

Vásárhelyi Mária valami furcsaságra hívta fel a figyelmet Pesty László vallomása kapcsán

https://nyugatifeny.hu/2023/09/07/valami-keszul-pesty-laszlo-fidesz-bunozokrol-tett-bejelentesei-miatt-riasztottak-pintert

Valódi Hírek