Komáromi Zoltán: Több mint 1 millió magyar maradt háziorvosi ellátás nélkül Orbán elhibázott egészségpolitikája miatt

Az árnyékkormány fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet akar.

Szomorú adattal kezdjük 2024-et: január 1-jén összesen 826 háziorvosi praxis áll üresen – ismertette Komáromi Zoltán lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében.

Ezekben a körzetekben több mint 1 millió 100 ezer ember él, akiknek így az egészsége folyamatos veszélyben van, hiszen a heti pár napot helyettesítő orvosnak nincs ideje a krónikus betegek gondozására, vagy rendszeres szűrések végzésére – mutatott rá az egészségügyi árnyékminiszter.

Az orvoshiány miatt ráadásul sok helyen a szakellátás is megszűnt, legutóbb az urológia zárt be Orosházán, ahol évek óta nincs baleseti sebészeti ellátás, de az elmúlt évben gondok voltak az ortopédiai, a bőrgyógyászati és a sebészeti ellátással is – jegyezte meg friss közleményében.

Mint írta, az árnyékkormány szerint az Orbán-kormány szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, hogy

a drága magánellátásba terelje a magyarokat.

„Orbánt a saját milliárdos elitjének kitömésén túl nem érdekli a gürcölő milliók sorsa, akiknek a megszorítások és az orbáni infláció miatt nincs már pénze magánorvosokra.

Különösen nagy a baj a falusi körzetekben, ahol nemhogy háziorvos nincs, de a legközelebbi állami kórház, szakrendelő vagy a mentőállomás is legalább 30 kilométerre van”

– fogalmazott Komáromi, hozzátéve, hogy ezeket az embereket a kormány cserben hagyta, egészségük veszélyeztetése Orbán Viktor lelkén szárad.

Hangsúlyozta, hogy egyedül a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata mentheti meg az egészségügyet a kormányváltás után.

„Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”

– közölte az egészségügyi árnyékminiszter.

Valódi Hírek