Bejelentették: Újabb intézményben szűnik meg a fekvőbeteg-ellátás Magyarországon

A betegeket Gyulán látják el.

Ezen a hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet urológiai osztályán, a betegek ellátása a gyulai kórházban történik – közölte Facebook-oldalán az intézmény csütörtökön.

Azt írták, hétköznapokon az eddigiek szerint történik a fekvő- és járóbetegek ellátása. A változás a hétvégéket érinti: azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van ellátásra, azok a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai tagintézményének urológiai osztályára kerülnek.

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi – tették hozzá.

Bejegyzésüket változtatások nélkül alább közöljük:

„Változás az urológiai fekvőbetegek hétvégi ellátásában

Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Urológiai Osztályán az ellátás folyamatos biztosításának érdekében 2024. január 5-től a betegutak átmenetileg a vármegyén belül átszervezésre kerülnek.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben hétköznapokon folyamatosan biztosított az urológiai fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig

az urológiai fekvőbeteg-ellátás szünetel.

A változás nem érinti az urológiai szakrendelést.

Pénteki napokon a betegek – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezésre kerülnek a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Urológiai Osztályára (5700 Gyula, Semmelweis utca 1.).

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi,

az átszállított betegek teljes gyógykezelése Gyulán történik.

Köszönjük betegeink és a hozzátartozók megértését és türelmét!”

(Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet/Facebook)

Valódi Hírek