Mit műveltek Orbánék? Lesújtó képet festett Magyarországról a neves újságíró

Hírünk a világban.

Magyarországon járt Caroline de Gruyter, a brüsszeli székhelyű EUobserver tudósítója, aki finoman szólva sem volt elragadtatva attól, amit hazánkban tapasztalt. Az újságíró arról számolt be, hogy Budapest minden szempontból hanyatlásnak indult, amelynek oka, hogy a fővárosban ellenzéki főpolgármestert választottak.

Úgy tapasztalta, Magyarországon visszafelé forgott az idő kereke és

„a magyarok ismét a vasfüggöny mögött élnének”.

Benyomásai alapján jelezte, hogy itt az emberek nem igazán merik őszintén vállalni a véleményüket bizonyos kérdésekben. Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium felvásárolta a Libri többségi tulajdonát (is), így félő, hogy a kiadó a jövőben nem jelentet meg olyan könyveket, amelyek a kormánynak nem tetsző témákkal foglalkoznak.

Elmondása szerint személyesen találkozott azzal, hogy a kényes témával – mint az azonos neműek közti kapcsolatok bemutatásával – foglalkozó kiadványokat fóliába csomagolják.

Arról is tett említést, hogy amikor visszatér Prágába vagy Varsóba, azt látja, mindkét város sokkal többet fejlődött, mint korábban. Megjegyezte, a magyar fővárosra viszont pont az ellenkezője az igaz: sok negyed mocskos, az utak tele vannak kátyúkkal, a Keleti pályaudvaron pedig rothadnak a faszerkezetek – sorolta.

Szavai szerint ismerősei az állapotokat azzal magyarázták, hogy a főpolgármester ellenzéki, és

a hatalom megköti a kezét, amikor elvonja tőle a bevételek egy részét.

(hvg360.hu nyomán)

Valódi Hírek