Márciustól kétszer húz le Lázár: Mutatjuk, melyik járatokon kell majd duplán fizetni az utazásért

Pedig úgy volt, hogy mégsem.

Megírtuk, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium azzal fogja büntetni a Fővárosi Önkormányzatot – és rajtuk keresztül a budapestieket és a környékieket –, hogy nem köti meg a szerződést velük a Budapest-bérlet és BKK-jegyek használatáról, így januártól a fővárosi MÁV-, HÉV- és Volán- járatokra sem lesz érvényes a budapesti bérlet.

Azt is megírtuk, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a kormány visszakozott, így mégsem kell majd több százezer utasnak duplán fizetnie az utazásért.

A MÁV vasárnapi közleménye újabb fordulatot jelentett be, ugyanis

csak januárra és februárra sikerült megegyezni a budapesti tarifák érvényességéről, így márciustól az állami járatokra külön jegyet és bérletet kell majd váltani.

Ez több százezer utas számár fog havi plusz tízezer forint környéki kiadást jelenteni. Például, akik Budapest belvárosából Óbudára járnak dolgozni, azok eddig minden gond nélkül felülhettek a H5 HÉV-re Budapest bérlettel, amivel az összes többi fővároson belüli járaton közlekedhetnek. Számukra márciustól egy második bérletet is meg kell majd vásárolni, ami a HÉV-re lesz érvényes.

Persze ez a lépés arra is jó lehet, hogy a életveszélyessé váló öreg NDK-s HÉV-szerelvények miatt végrehajtott járatritkítások ne okozzanak akkora gondot. Lázárék ugyanis ezzel a lépéssel biztosan jelentősen fogják csökkenteni a Budapesten közlekedő MÁV-, HÉV-, Volán- járatok igénybevételét, ez pedig

további terhet fog róni a Karácsony Gergelyék által irányított BKV-ra.

Valódi Hírek