Drámai bejelentés jöhet: A MÁV-nak és a Volánbusznak is döntenie kell

Ez sokakat érint majd.

Megírtuk, hogy januártól ritkítják a HÉV-járatokat a budapesti agglomerációban. A járműhiány oka az, hogy

a kormány orosz nyomásra nem szerez be új, nyugati HÉV-eket, inkább százezrek életét keserítik meg.

Ha ez nem lenne elég, a MÁV és a Volán is súlyos bejelentésre készül. Nem hosszabbítják meg a 2023. december 31-én lejáró szerződéssel létrejött úgynevezett hibrid modellt a HÉV-vonalak és járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok üzemeltetését illetően – értesült az Index.

Ezzel megszűnik a „Budapest-bérlet” is.

„A MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. (sárga buszok) járatain a fővároson belüli szakaszokon 2024. március elseje után a BKK jegyeit és a Budapest bérletet (korábbi BKV bérlet)

nem fogadjuk el.

Az ÉKM megrendelésű szolgáltatások igénybevétele a tarifarendszert érintő módosítások életbe lépését (tervezetten: 2024. március 1.) követően a helyközi díjtermékekkel, köztük a vármegye- és országbérletekkel, illetve azok 24 órás érvényességű új változatával lehetséges”

– tájékoztattak.

A szerződés, amelyet 2016-ban írtak alá, a pénzügyi elszámolások miatt szűnik meg, ugyanis a tavalyi évet a mai napig nem sikerült lezárniuk.

Az egyébként is kivéreztetett Fővárosi Önkormányzat az Építési és Közlekedési Minisztérium álláspontja szerint közel 2 milliárd forinttal tartozik az állami közszolgáltatónak.

Igaz, a bíróságon szeptemberben a Fővárosi Önkormányzat pert nyert az Orbán-kormánnyal szemben, azonban úgy tűnik, hogy a Budapest-ellenes intézkedéseknek ezzel még nincs vége.

(Index / Nyugati Fény)

Valódi Hírek