Megtörtént az első karácsonyi csoda: Az Alkotmánybíróság átengedett egy népszavazási kérdést

Jövőre akár lehet is belőle népszavazás.

Az Alkotmánybíróság (AB) szerint lehet népszavazást tartani

a kötelező iparkamarai tagdíj kérdésében

derült ki a taláros testület pénteki végzéséből.

A bíróság már korábban jóváhagyta a kérdést, de miután fellebbeztek a döntés ellen, az Alkotmánybíróság elé került az ügy. Jelenleg minden vállalkozásnak kötelezően kell fizetnie évi ötezer forintot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, ám ezért cserébe semmilyen szolgáltatást nem biztosítanak Parragh Lászlóék.

Ahhoz, hogy népszavazás lehessen a kérdésben, 200 ezer aláírást kell összegyűjteni 120 nap alatt. A népszavazás eredményességéhez a választásra jogosult magyarok legalább felének el kell majd mennie ikszelni, ott pedig legalább a felüknek a kötelező iparkamarai tagdíj ellen kell voksolni.

Az AB döntését üdvözölte Karsai Dániel is. Facebookbejegyzésében annak a reményének adott hangot, hogy ha ebben a kérdésben lehet népszavazást tartani, akkor

az életvégi döntéshez való jog kérdésében is lehet majd.

Az ügyvéd bejegyzését teljes egészében közöljük:

„POSZT MORTEM XXIX. – Isten áldja Orbán Viktort!

Nagyon szép karácsonyi ajándékot kaptam Orbán Viktortól. A tegnapi évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy „lesz népszavazás”. Bár az erről szóló döntés még nem született meg, nagyon remélem, hogy Orbán Viktor jósnak bizonyul ebben a kérdésben (is).

Ezt egyébként alátámasztja az Alkotmánybíróság ma publikált friss döntése, melyet a poszt végén belinkelek. A taláros testület 2008 óta először átengedett egy országos népszavazási kérdést. Igen, jól hallották, izé, olvasták. Jövőre lesz népszavazás. Pontosabban, legalább a népszavazás megtartásához szükséges aláírásgyűjtésbe bele lehet vágni.

A félreértések elkerülése végett hangsúlyozom, hogy a most zöld utat kapott kérdésnek semmi köze az életvégi döntéshez való joghoz. Az a gazdasági kamarának fizetendő kamarai hozzájárulásról szól. De abban joggal bízhatunk, hogy ha ez a kérdés átment az összes bírósági és egyéb alkotmányos szűrőn, a mi kérdéseink is át fognak.

Meglátjuk. De azért kicsit szélesebb mosollyal díszítgetem a fenyőfát. Pontosabban, minthogy ez már némileg nehezemre esne, instruálom mindenben segítő védangyalomat, Ákost.

Orbán Viktor velem kapcsolatos nyilatkozatát spirituális szempontból is nagyra értékeltem. Abban ugyanis Orbán úr felajánlotta, hogy imádkozik értem, ha megengedem. Az Alaptörvény VII. cikkében foglalt vallásszabadsághoz való jogban szerintem benne van az imádsághoz való jog.

Minthogy ez pozitív cselekedet, így mások jogait biztosan nem sérti, így beleegyezéshez sem kötött. Én azonban ezennel és visszavonhatatlanul kijelentem, hogy mindenki engem támogató imádságát, így Orbán úrét is a legnagyobb örömmel veszem. Elkél a segítség.

Halkan azért megjegyzem, Magyarország Kormányának és vezetőjének az imánál konkrétabb eszközeik is lennének nekem segíteni. Imádkozom azért, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Mindenkinek sok, a maihoz hasonló népszuverenitásban gazdag napot kívánok!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek