Parragh László ráfázott: Jóváhagyták a népszavazást, rengeteg pénztől foszthatják meg az emberek az elnök szervezetét

200 ezer érvényes aláírást kell összeszedniük ehhez.

Csütörtöki ülésén hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjének népszavazási kezdeményezését, amely a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről szól – tudatta közleményében a párt.

„Minden évben be kell fizetni ezt az egyébként bosszantó, de nagyon alacsony összeget, 5000 forintot, amiért sajnos cserébe szinte semmit nem kapnak a kamarától a vállalkozások”

mondta a Jobbik politikusa a Parragh László által irányított Magyar Kereskedelmi és Iparkamaráról.

A politikus a bizottság ülését követően elmondta: a népszavazási kezdeményezés terveik szerint nem kifejezetten a párt akciója lenne, hanem

egy közösségi akcióként szeretnék megvalósítani.

Akkor lehet jól megszervezni a népszavazást, ha a kis- és nagyvállalkozások, munkaadók- és munkavállalók is támogatják azt – mutatott rá.

A Telex beszámolójában felidézte, hogy korábban Orbán Viktor azt válaszolta a politikus kérdésére a parlamentben, hogy csak a kamarai tagok dönthetnek a kötelező hozzájárulás eltörléséről, a kormánynak – mondta – ebbe nincs beleszólása. Orbán azt is mondta, hogy a MKIK nagyon sok segítséget nyújtott a kormánynak a gazdasági válságban, és partnerként tekintenek Parragh Lászlóékra.

Az NVB döntését a jogszabályok szerint 15 napon belül lehet megtámadni a Kúrián. Felülvizsgálati kérelem hiányában a Jobbik pedig elkezdheti gyűjteni az aláírásokat. a Kúriának 90 nap áll rendelkezésére, hogy elbírálja a felülvizsgálati kérelmeket, így dönthet úgy, hogy az NVB határozatát helybenhagyja, vagy pedig megváltoztatja.

Ha a párt kezdeményezése zöld lámpát kap, legalább 100 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Országgyűlés mérlegelje a népszavazás elrendelését. Amennyiben viszont 120 napon belül 200 ezer érvényes aláírást sikerül összeszedniük, úgy

kötelező elrendelni a népszavazást.

Videó:

(Dr. Lukács László György/Facebook)

Valódi Hírek