Karácsony Gergely kifakadt: Kőkeményen üzent Lázárék brutális terve után

Reméli, hogy ez csak egy rossz vicc.

Amint arról szerdán beszámoltunk, az Építési és Közlekedési Minisztérium elszámolási vitába” keveredett a Fővárosi Önkormányzattal. Úgy gondolják, az amúgy is kivéreztetett Budapest 2 milliárd forinttal tartozik nekik.

Ezért januártól nem hosszabbítják meg az úgynevezett hibrid modellt a HÉV-vonalak és járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok üzemeltetését illetően.

Így ismét a budapestiek járnak rosszul, hiszen megszűnhet a „Budapest-bérlet”.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere egy Facebook-posztban reagált csütörtökön délelőtt.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Remélem ez csak egy vicc. Bár még annak is durva lenne.

A BKK-bérlet hosszú évek óta minden közösségi közlekedési járműre érvényes Budapesten. Pofonegyszerű az egész: az emberek a fővárosi és az állami szolgáltatásokat is használhatják, a cégek meg osztoznak a bérletekből származó bevételen. Mindenki jól jár.

Na, márciustól a kormány szerint ez nem így lesz. Azt tervezik, hogy a jövőben külön bérletet kell venni az állami MÁV, HÉV és Volánbusz járatokra Budapesten belül is. Bravó. Így kell ostobaságból és kicsinyességből kicseszni sok százezer budapesti és környékbeli emberrel.

Mindenki tudja, hogy ennek pont az ellenkezőjét kellene csinálni: a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés sokkal szorosabb összekapcsolására lenne szükség. Közös bérlet, egységes utastájékoztatás és összehangolt szolgáltatások helyett azonban járatritkítások, áremelések, visszafejlesztések történnek az állami vonalakon.

Maradt még néhány nap, hogy a kormány elfelejtse ezt a badarságot, és visszatérjünk a közös Budapest-bérlet fenntartását szolgáló megállapodáshoz.”

(Karácsony Gergely / Facebook / Nyugati Fény)

Valódi Hírek