Nagyon súlyos fideszes önleleplezés: Tovább dagad a gondosórabotrány

Bizonyíték a pártállamra.

Portálunk is beszámolt arról, hogy az Orbán-kormány úgynevezett „gondosórákat” kezdett osztani a magyar idősek körében. Ezekkel segélyhívást is lehet indítani. A kormány azt tervezi, hogy a következő években a magyar idősek között 1,5 millió eszközt osztanak szét.

Hajmeresztő, de a választások előtt előfordult, hogy a karkötő megszólalt, és egy-egy nyugdíjast arra buzdított, hogy menjen, és szavazzon a Fideszre. Erről >>ITT<< írtunk.

a program költségvetése 100 milliárd forintos nagyságrendű.

A jószándékúnak tűnő, de botrányos projektről a legújabb információt Hadházy Ákos független képviselő szállította. A képviselő legfrissebb Facebook-bejegyzésének megfogalmazása szerint

bizarr dokumentum buktatja le a fideszes machinációt az időseknek szánt, EU-s pénzből finanszírozott gondosórák körül.

„…az állampárt honlapján most is elérhető az adatvédelmi tájékoztató, amely szerint a FIDESZ EGY ÁLLAMI CÉGGEL EGYÜTT , KÖZÖS ADATKEZELŐKÉNT »segít« az időseknek igényelni a gondosórát. És persze közben kezelheti a személyes adataikat, például a telefonszámukat.

Ez nem más, mint a pártállam bizonyítéka,

hiszen állami szervek helyett az uralkodó párt intézkedik.

Mellékszál, de megdöbbentő: a tájékoztató szerint a Fidesz saját »szimpatizánsi adatbázisából«, vagyis a Kubatov-listából tudja, kiket kell megkeresni, ami rögtön azt is jelenti, hogy a Fidesz egyebek mellett nyilvántartja a szimpatizánsai életkorát.

Ez merőben új információ, és persze felvet nagyon komoly adatvédelmi aggályokat”

– írta a képviselő, aki felhívta a figyelmet: amellett, hogy a miniszterelnök levelével érkezik a gondosóra, egyes fideszes képviselők is igyekeznek propagandacélokra használni az átadásukat.

„Az adatkezelési tájékoztató pedig arra utal, hogy

a gondosórák ürügyén rögzített adatokat pedig vidáman fogja kampányolásra használni az állampárt”

– foglalta össze a lényeget Hadházy Ákos.

Valódi Hírek