Kampány, vagy gondoskodás: Ingyen kapják az idősek a Fidesz „gondosóráját”, amit már a választásokon is bevetettek

Nem spórolnak a költségeken.

Összesen másfél millió darabot oszthatnak ki a következő években a „gondosórának” nevezett kütyüből. E szerint minden 65 éven felüli ingyen juthat hozzá a több tízezer forintot érő segélyhívóhoz. Nem csak ők, speciális esetben 65 év alatti pszichiátriai betegek is kaphatnának a szerkezetből – derül ki a Válasz Online cikkéből. A több tízezer forintot érő segélyhívóért nem kell fizetni, a költségeket Brüsszel állja. A „gondosórák” beszerzésére és a rendszer működtetésére

107 milliárd forint felhasználását tervezik 2025-ig.

A lap azt követően írt cikket a „gondosóráról”, hogy a Fidesz a választások előtt az államtól kapott segélyhívón hívogatott idős embereket. Volt, hogy Orbán Viktor hangja buzdított egy idős embert arra, hogy a Fideszre szavazzon .

A kijelző nélküli készülékkel telefonálni nem lehet, viszont a rajta lévő SOS feliratú gombbal

az Országos Katasztrófavédelmi Központ diszpécserszolgálatába lehet bejelentkezni.

A Válasz Online cikke szerint egyébként valószínűnek látszik, hogy a kormánypárt részéről nem volt tudatos az akció. Elképzelhető, hogy az első ütemben kiosztásra szánt mintegy tízezer készülékbe elhelyezett SIM-kártyákhoz tartozó telefonszámok között voltak olyanok, amelyeknek előző tulajdonosai rajta lehettek a Fidesz listáján – írják. Viszont a portál azt is megjegyzi, hogy az ellenzék számára nem sok jót ígér, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Fidesz hívásaival kapcsolatos panaszt.

(via, valaszonline.hu / 24.hu)

Valódi Hírek