Videóval: Putyin emberei előtt rázta meg az öklét Szijjártó Péter

Ezt nem láttuk jönni.

Egészen drámai zenei aláfestéssel felturbózott videóval jelentkezett Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton. A tárcavezető egy vele készült interjúrészletet közölt közösségi oldalán, amelyben arról tájékoztatott, hogy „keményen felkérdezte” az Ukrajna ellen háborút indító Vlagyimir Putyin elnök jobbkezét, Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, akinek azt mesélte, hogy ők „elítélik a háborút”.

„Én nem csak Szergej Lavrov kollegámnak mondtam azt, hogy mi elítéljük a háborút, ez nekünk rossz, és jó lenne, ha minél előbb véget érne. Tehát én nem ilyen brüsszeli, zárt ajtók mögötti ökölrázós harcos vagyok, mert azt bárki meg tudja csinálni”

– magyarázta, hozzátéve: ő ott ült a Russian Energy Week rendezvényén Moszkvában Putyin emberei között, ahol ezer ember előtt mondta el, hogy „a háború az rossz, és hogy legyen vége”.

„Tehát Washingtonban, meg Brüsszelben én is tudom rázni az öklömet, haverok között”

– tudatta a Szergej Lavrov által orosz „barátságért” érdemrenddel kitüntetett miniszter.

Videó:

Szijjártó arra nem tért ki, hogy mit fogyasztott reggelire, amitől így felbátorodott, de a tárcavezető egy másik videójában megerősítette: ha Bulgária huzamosan fenntartja álláspontját az orosz gáztranzit ügyében, akkor ők bizony

meg fogják vétózni az ország schengeni övezethez való csatlakozását.

Megjegyezzük, ugyan Szijjártó szavai szerint ők „elítélik” a háborút, mégis egyedül az Orbán-kormány akadályozta meg a háború sújtotta Ukrajnának szánt uniós pénzügyi támogatást.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Kapcsolódó:

Súlyos bejelentést tett hajnalban Orbán: Óriási botrány törhet ki a miniszterelnök tette miatt

Csattant a pofon: Macron kegyetlenül nekiment Orbánnak, amiért szórakozik az EU-val

https://nyugatifeny.hu/2023/12/15/kuszobon-a-botrany-ujabb-orszagot-zsarolt-meg-az-orban-kormany

Valódi Hírek