Elképesztő következményei lettek a Nemzetiben történt rémisztő balesetnek

Rossz irányba lépett.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást két hete a Nemzeti Színházban, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült, a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

A két színész az értesülések szerint a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé. Szász Júlia egy korábbi interjúban már beszélt a magasba épített erkélyről, valamint arról, hogy vigyázniuk kell magukra és egymásra az előadások közben.

A Blikk egy, az intézményben dolgozó informátora szerint ugyan egy korlát hiánya miatt zuhantak a mélybe,

Horváth Lajos Ottó mégis magát hibáztatja.

A jelenet szerint Ottónak – a karjában Júliával – ki kellett volna lépnie a színre a magaslaton, ám valamiért nem jobbra, hanem balra indult el, és azon az oldalon nem volt korlát, ezért történt a szörnyű baleset – árulta el a bennfentes, aki szerint 20-30 másodpercre szinte megfagyott a levegő a színházban. A csendet végül a két színész fájdalmas kiáltásai szakítottak félbe.

„Júlia üvöltött a fájdalomtól, míg Ottó szinte sokkos állapotban azt ismételgette, hogy „nem tudtam megmenteni, nem tudtam megmenteni!”. A színészt azóta is marcangolja a lelkiismeret-furdalás, magát okolja, hogy Szász Júlia ilyen súlyos sérüléseket szenvedett, nagyon rossz lelkiállapotban van.”

– tudta meg a lap a színházban dolgozó forrásától.

Vidnyánszky Attila, a színház vezetője nemrég közölte, hogy visszaépítik a nagyszínpadra az előadás díszletét, hogy modellezzék, mi okozhatta a balesetet – mint kiderült, a baleset után rögvest elbontatta az életveszélyes díszletet.

Időközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával kezdett nyomozni, ezzel párhuzamosan pedig a színház is vizsgálja a történteket.

Valódi Hírek