Padlót fogott Schobert Norbi? Meglepő dolgok derültek ki a fitneszguru cégbirodalmáról

Mihez kezd most?

Ugyan több mint 1,6 milliárd forintos bevételt produkált a Free Group Kereskedelmi Zrt. (korábban Norbi Update Lowcarb Zrt.), viszont a 2022-es évet a cég ennek ellenére is

mínusz 213 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

A 24.hu azt írta, a május 31-ei leadási határi után fél évvel beérkeztek Schobert Norbert Free Group cégének adatai is, amelyekből kiderült: a cég 2021-es 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra csökkent, a tavalyelőtti 135 millió forintos veszteség pedig bő kétszázmilliósra duzzadt. Jelezték, míg két éve átlagosan 20 fő dolgozott a cégnél, addig tavaly már csak 18, a személyi jellegű ráfordítások (vagyis a bérek) azonban ennél már nagyobb arányban csökkentek (231 millióról 166 millióra).

Így pedig a cégnél

osztalékot az eredmény függvényében nem fizettek ki.

A kiegészítő mellékletből még az is kiderült, hogy a Free Group Kereskedelmi Zrt. felélte vagyonát, saját tőkéje mínusz 161 millió forint, ezért jogszabályi kötelezettség alapján tőkét kell emelnie.

Korábban beszámoltunk mi is a fitneszguru zűrös cégügyeiről. Írtunk róla, hogy végrehajtást rendeltek el a Norbi Update Lowcarb Zrt. ellen, valamint arról is, hogy már nem vezeti a céghálózatot. Norbi teljesen összeomlott a történtek után, és bejelentette visszavonulását, majd később meggondolta magát, és közölte, inkább mégsem vonul vissza.

Kapcsolódó:

Nagy a baj? Megszállta Schobert Norbi cégeit a Gazdasági Versenyhivatal – elkezdődött a fitneszpápa tárgyalása

Mi történt? Végrehajtás indult Schobert Norbi cége ellen

Bajban Schobert Norbi: Itt a vége, többé már nem ő vezeti a céghálózatot

Dráma Schobert Norbinál: „Eddig bírtam. Visszavonulok!”

 

Valódi Hírek