Nagy a baj? Megszállta Schobert Norbi cégeit a Gazdasági Versenyhivatal – elkezdődött a fitneszpápa tárgyalása

Végleg búcsút mondhat cégbirodalmának.

Schobert Norbertnek többször is gondja akadt a Gazdasági Versenyhivatallal, és most úgy tűnik, a fitneszguru ismét benne lehet a slamasztikában, ugyanis sor került egy újabb tárgyalásra.

Nem ez az első eset, hogy a hivatal eljárást indít a celeb cége ellen arra hivatkozva, hogy

megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

Már háromszor is bírságot szabtak ki a Norbi Update termékekre, egyszer azért, mert az egyik péksüteményükről

azt állították, hogy testsúlycsökkentő hatásuk van.

Schoberték ügyében most friss fejlemény, hogy 10 év múltán, újra eljárás indult cégbirodalmuk ellen, az ok most is ugyanaz, amit a Gazdasági Versenyhivatal korábban már megerősített:

„A GVH valóban eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni

tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat

tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban.”

A Norbi Update tárgyalására március 23-án, csütörtökön 14 órakor került sor Budapest II. kerületében, a Riadó utcában. Hogy milyen döntés születik a tárgyaláson, azt még nem tudni, és nem meglepő módon Schobert Norbert sem tett közzé semmi a tárgyalással kapcsolatban – írta a promotions.hu a hivatal honlapján elérhető információk alapján.

Az sincs kizárva, hogy a Norbi Update az utolsókat rúgja, ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal beszámolójából az derül ki, hogy a cég évek óta veszteséges a magas költségek miatt: a 2020-ban és 2021-ben elkönyvelt összes ráfordítás meghaladta a bevételt.

A cég 2021-es mérlege így nézett ki: 1,7 milliárd forint volt az eladott áruk beszerzési értéke, míg az igénybe vett szolgáltatásoké 320 millió, az egyéb szolgáltatásoké 8 millió forint, anyagköltségként pedig 30 millió forintot könyveltek el – írták.

(promotions.hu nyomán)

Valódi Hírek