Az árnyékkormány drágítás helyett csökkentené az üzemanyagokon lévő adót

Orbánék újabb megszorítással indítanák 2024-et.

Mostanra hivatalossá vált, hogy 2024 első napja egy újabb kormányzati megszorítással,

a jövedéki adó emelésével indul

– emlékeztetett Varju László pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az adóhatóság csütörtökön tette közzé, hogy január elsejétől 41 forinttal fog drágulni a benzin és a gázolaj a hazai kutakon, a megszorítás nyomán pedig tovább emelkednek majd az árak a boltokban – mutatott rá az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Hiába esik folyamatosan a kiskereskedelmi forgalom, hiába teszik le egyre többen az autójukat anyagi problémák miatt, az Orbán-kormány újabb megszorítással önt olajat a tűzre – fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa.

Amikor januárban bebizonyosodik, hogy az intézkedés még nagyobb bajt okoz,

a kormány válasza ismét egy megszorítás lesz

– mondta Varju László, hangsúlyozva, hogy éppen ez a probléma a megszorítások politikájával, ez ugyanis egy spirálba löki az országot.

Az árnyékkormány szerint az lenne a szociáldemokrata megoldás, ha a kormány

emelés helyett csökkentené az üzemanyagokon lévő adót,

valamint az alapvető élelmiszereken lévő áfát.

Így lehetne megfékezni az áremeléseket, ezzel egyidejűleg pedig kezdődhetne a bér- és nyugdíjemelés, hogy az embereknek újra legyen pénzük beindítani a gazdaságot – vélekedett az árnyékkormány minisztere, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány mindennek ellenére a milliárdos elitet szolgálja a gürcölő magyarok helyett.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: áremelés helyett a béreket és a nyugdíjakat növelné, az adóemelések és megszorítások helyett pedig adót csökkentene, míg a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot teremtene – mondta a DK politikusa, megjegyezve, hogy csak így állhat talpra az ország az Orbán-rendszer után.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek