Gyurcsány Ferenc bejelentette: A DK adománygyűjtésbe kezdett az Állami Számvevőszék példátlan büntetése után

Nem fognak elhallgatni.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy a DK adománygyűjtésbe kezdett az Állami Számvevőszék példátlan bírsága miatt.

A DK elnöke azt írta: a napokban minden idők legnagyobb DK elleni kormányzati támadását éljük meg. Az Állami Számvevőszék történelmi mértékű, végeredményben közel 90 000 000 forintos gigabírságot szabott ki a pártra.

„Itt van az esély, hogy megmutassuk Orbán Viktornak, hogy bármit is csinál, minket nem hallgattathat el.

Arra kérünk mindenkit, hogy támogasson minket, a támogatással pedig üzenje meg a kormánynak, hogy nem fogunk elhallgatni

Számíthatunk arra, hogy támogatsz minket 1000 forinttal?

Kattints a linkre:

https://cause.lundadonate.org/demokratikuskoalicio/tamogass

– fogalmazott posztjában Gyurcsány Ferenc.

Szerdán megírtuk, hogy az Állami Számvevőszék befejezte a 2022-es választások külföldi támogatásainak „vizsgálatát”, az ellenzéki pártok esetében vizsgált, 2022-ben kampánytámogatásként befolyt 260 millió forintot teljes egészében – érdemi indoklás nélkül – illegálisnak találták, így ezt az összeget büntetésként róják ki az összefogás pártjaira.

A 260 millió forintos büntetés azonban nem a végleges összeg, hiszen ilyen esetekben a büntetéssel megegyező összeget az ÁSZ és a Magyar Államkincstár visszatartja az adott pártnak járó állami támogatásból, vagyis

a tényleges büntetés ennek a duplája.

Ráadásul a márciusban megkezdett vizsgálat összesen 1,6 millió forintnyi támogatást érint, ennek csak egy részét, 260 milliót vizsgált az ÁSZ, közel 1,4 milliárd forint ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folytat nyomozást. Ha ezt az összeget is „illegálisnak” tekintik, az padlóra küldheti az ellenzéki pártokat.

Az ÁSZ nem először büntet ellenzéki pártot, ahogy arról írtunk, július közepén a Kétfarkú Kutyapártra szabtak ki 11 millió forintos bírságot „tiltott pártfinanszírozás” miatt.

Valódi Hírek