Áll a bál az egyik utolsó budapesti Fidesz-bástyában: Közeleg Németh Szilárd bukása?

Csepelen komoly küzdelem várható.

Ahogy arról beszámoltunk, Budapest XXI. kerületében nagyon durva balhéval indult az idei tavasz: a polgármestert és az alpolgármestert is kizárták a Fideszből. Borbély Lénárd akkor Németh Szilárd leszámolásának esett áldozatul, ám úgy tűnik, az ex-fideszes polgármester nem adja olyan könnyen magát. Ez azonban a Fidesz és az országos vezetéshez közel álló polgármester pozíciójának elvesztésével is járhat erről tavasszal már beszámoltunk.

Borbély kapcsolata a Fidesszel azóta is ambivalens. Bár kizárta a párt, a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz-frakcióban ül, és arra sem válaszolt, hogy egyeztetett-e a Fidesz felső vezetésével arról, hogy ismét megpályázza a polgármesteri széket.

Borbély, aki 10 éve vezeti Csepelt, ezúttal a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevű kormányközeli ernyőszervezet jelölésével indul az önkormányzati választásokon.

Az sem elképzelhetetlen, hogy az őt ellehetetleníteni próbáló Németh Szilárddal kell majd ringbe szállnia.

Érdekesség, hogy Borbélyt a Fideszből ugyan kirúgták, a főpolgármester-jelöltekről szólva mégis úgy fogalmazott: nem Karácsony Gergely támogatásában gondolkodik valószínűleg megvárja, hogy a Fidesz kit indít, és mögé áll majd be.

A mezőny azonban Németh nélkül is erősnek mutatkozik: a DK (az MSZP támogatásával) Paál Gézát, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület (a számos pártban, így a korábban az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a DK-ban is megfordult) politikusát Kál Károlyt, a Momentum pedig Dukán András Ferencet indítja. Győrfi Krisztina a Megoldás Mozgalom színeiben indul, a Mi Hazánknak és a Nép Pártjánnak is lesz polgármesterjelöltje. Megjegyzendő: a hatpárti parlamenti ellenzék minden bizonnyal egyetlen közös jelöltet fog indítani végül.

(Index / Nyugati Fény)

Valódi Hírek