Váratlan helyről kapott hatalmas támogatást a kormány által megalázott ügyvéd

Példás kiállás.

Dr. Karsai Dániel, ügyvéd, alkotmányjogász idén szeptemberben tette közzé a Facebookon utolsó kívánságát, amelyről részletesen írtunk. Ahogy akkor fogalmazott: az ALS, az izmok teljes sorvadásával járó betegség ez egy rendkívül megalázó folyamat. „Ebben a helyzetben szilárd meggyőződésem szerint joggal igényelhető, hogy az embernek legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét.”

Bár a haldoklók utolsó kívánságát tiszteletben szokás tartani, az eutanáziájával kapcsolatban az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduló Karsai kérelmét a kormány igyekszik ellehetetleníteni.

Karsai most a Facebookon osztotta meg Fabiny Tamás evangélikus püspök levelét, amelyben a püspök megköszöni, hogy egy gyűlölködő társadalomban értelmes vitát indított el, valamint beismerte, hogy Karsai fájdalma és szenvedése a saját véleménye megváltoztatására késztette.

Fabiny azt írta:

Kedves Dániel!

Az elmúlt hetekben módom volt figyelemmel kísérni megszólalásait az emberi méltóság érdekében. Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról. Ilyenkor érzi az ember, hogy azok az – akár teológiai – elméletek, amelyeket korábban meggyőződéssel vallott, elhalványulnak.

Az eutanáziával kapcsolatos nagyon összetett kérdésben személyesen sok a bizonytalanság bennem, de az Ön tevékenységének megismerése segít abban, hogy korábbi véleményemen változtassak. Ezt szeretném Önnek megköszönni.

Két dolgot hadd említsek még meg:

Annak is örülök, hogy az elmúlt hetekben sikerült ebben a fájdalmasan megosztott, gyakran gyűlölködő társadalomban egy olyan párbeszédet elindítania, amelyben többnyire észérvek és emberi szempontok ütköznek egymással, és amelyben hosszú idő után mintha újra értelmes vitákat lehet folytatni.

A másik: naponta imádkozom Önért. Nemcsak azért, hogy egyszer majd lelkileg felkészülten tudjon elmenni, hanem azért is, hogy lássa annak az életnek az értelmét, amelyet negyvenegynéhány éve kapott, és annak a küzdelemnek az eredményét, amelyet tavaly augusztus óta vállalt magára.

Kívánom, hogy az a mosoly, amelyet kiváló strasburgi beszédében említett, a halál órájában (de már azt megelőzően is) valóban ott legyen majd az arcán.

Ismeretlenül is tisztelettel és szeretettel köszöntöm:

Fabiny Tamás

(Karsai Dániel/Facebook /Nyugati Fény)

Valódi Hírek