Ez most mi? Az Orbán-kormány megpróbálja szabotálni a népszerű magyar ügyvéd utolsó kívánságát

Strasbourgban lesz kettejük csatája.

A magyar kormány azt kérte az Emberi Jogok Európai Bíróságától, hogy

nyilvánítsa „elfogadhatatlan”-nak Karsai Dániel kérelmét,

amelyben az élet méltósággal való befejezését szeretné elérni.

Korábban mi is megírtuk, hogy a 46 éves népszerű ügyvéd a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenved – ebben halt meg Stephen Hawking is.

Azért fordult a strasbourgi bírósághoz, mert szeretné elérni annak a törvénynek a megszüntetését, amely jelenleg Magyarországon tiltja az eutanáziát.

Úgy tűnik, hogy a magyar kormány nem akar engedni a kérdésben, ezért november végén lesz tárgyalás az ügyben.

Karsai Dániel Facebook-bejegyzését teljes egészében közöljük:

„POST MORTEM VII. – A Kormány észrevételei a beadványomra

A Kormány határidőben benyújtotta a Bírósághoz az ellenkérelmét, hivatalos nevén az Észrevételeket. A Kormány észrevételeit a poszt alján lévő linkre kattintva bárki elolvashatja. Annak érdekében, hogy minél többekhez eljuttathasson a Kormány álláspontja, lefordítottuk magyarra és ezt a verziót szintén közzéteszem.

Fontos újdonság továbbá, hogy a Bíróság kétnaposra bővítette a tárgyalást. November 27-én, hétfőn a Bíróság szakértőket fog meghallgatni. A szakértők egy bioetikus és egy palliatív-ellátás szakértő.

A Bíróság továbbá két szervezetnek megengedte a beavatkozást, azaz írásbeli észrevételek benyújtását. A két szervezet a Dignitas és a European Centre for Law and Justice.

Tekintettel az eddigi megtisztelően nagy érdeklődésre, a Kormány észrevételeiről és az újabb fejleményekről holnap, azaz 2023. október 25-én 11:00 órakor sajtótájékoztatót tartok az Irodámban. A sajtótájékoztatóval kapcsolatban arra kérem a sajtó tisztelt munkatársait, hogy keressék Jámbor Esztert, a [email protected] email címen.

Mindenkinek szép napot kívánok!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek