Sürgős közlendője akadt a MÁV-nak: Most készülj fel a hatalmas káoszra!

Magyarországon és a szomszédban is lesújtott az időjárás.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint hétfőn is több vasútvonalon nehezíti, lassítja a közlekedést a hétvégi intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban – közölte a MÁV Zrt.

Mint írták, a közlekedési nehézségek még hétfőn is érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat – Railjet, EuroCity, EuroNight –, továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is.

Hozzátették, hogy Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban előfordulhatnak jelentős késések és járatkimaradások. A németországi vonatok módosított útvonalon, Zell am See felé járnak, és

akár 90 perccel hosszabb lehet a menetidő

– tájékoztattak.

Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy ha tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri – jelezték a közleményben.

Mint írtuk, a csütörtöki hóesés miatt jelentős késésekkel közlekedett a MÁV több szerelvénye – a jelek szerint hazánkban a párcentis hó is komoly felfordulást okoz a közlekedésben. A tűzoltóknak mellesleg több mint 100 helyre kellett kivonulniuk, a havazás és az ónos eső miatt többségében elakadt, árokba csúszott járművek mentéséhez riasztották őket.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

Fotókkal: Így örültek az emberek és az állatok a rég nem látott hónak

https://nyugatifeny.hu/2023/11/30/fotokkal-es-videokkal-kifeheredtek-a-haztetok-latvanyos-mennyisegu-ho-hullott-magyarorszagon

Valódi Hírek