Mindent letarolt az ónos eső: Hatalmas károkat hagyott hátra a csütörtökön tomboló időjárás

A tűzoltóknak több mint 100 helyre kellett kivonulniuk.

Jellemzően árokba csúszott, elakadt járművek mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét, de egyes helyeken a kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak forgalmi akadályt a csütörtöki havazás és ónos eső következtében – közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF) péntek reggel.

A tájékoztatás szerint

több mint 100 helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak,

az esetek felében a fővárosban, illetve Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében is a szokásosnál több feladatot adott az átvonuló csapadékzóna és az ónos eső.

Éjfélig 42 elakadt járművet kellett menteniük.

9 helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás – írta az OKF.

A katasztrófavédelem továbbra is arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján tájékozódjanak – olvasható a közleményben.

Mint írtuk, csütörtök este a legmagasabb,

harmadfokú riasztást adta ki

az Országos Meteorológiai Szolgálat több északi vármegyére, közöttük Pestre az ónos eső miatt. Péntek hajnalra borult égboltot ígértek, és az előrejelzésük szerint napközben folyamatos esőzésekre kell számítani. Hozzátették, hogy északkeleten lesz a leghidegebb, amíg a déli határ környékén 10 Celsius-fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

(MTI/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

Fotókkal: Így örültek az emberek és az állatok a rég nem látott hónak

https://nyugatifeny.hu/2023/11/30/fotokkal-es-videokkal-kifeheredtek-a-haztetok-latvanyos-mennyisegu-ho-hullott-magyarorszagon 

Valódi Hírek