FRISS: Kilépett a Momentumból Nyirati Klára, a párt öt polgármesteréből mára csak egy maradt

Fegyelmit indítottak ellene, inkább önként távozott.

Kilépett a Momentumból Nyirati Klára bajai polgármester – erről a városvezető maga tájékoztatta a 24.hu-t pénteken reggel.

Nyirati a lapnak úgy fogalmazott:

„2019-ben négy párt és civilek támogatásával lettem polgármester. A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel.”

Mint arról beszámoltunk: Nyirati a napokban egy nyilvános rendezvényen leplezte le, hogy hazudott Donáth Anna, amikor az elmúlt hetek interjúiban azt állította: a párton belül mindenki támogatja a Demokratikus Koalícióval szemben indított háborúját.

Mint kiderült: ennek pont az ellenkezője igaz, Donáth hatalmas törést okozott párton belül, és a Momentum olyan befolyásos politikusai, mint Fekete-Győr András korábbi pártelnök vagy Soporoni Tamás terézvárosi polgármester is torkig vannak Donáth magánakciójával.

Nyirati ellen fegyelmi eljárást indított a pártja, miután a bajai polgármester megfogalmazta Donáth ámokfutását kritizáló szavait, illetve világossá tette, hogy Fekete-Győr és Soporoni sem értenek egyet azzal, amit Donáth Anna művel.

Nyirati Klára kilépésével a Momentum

az utolsó vidéki polgármesterét veszítette el.

A 2019-es önkormányzati választásokon ugyanis a liberális párt 5 polgármesteri helyet nyert, közülük kettő (Déri Tibor újpesti és Juhász Béla sződligeti városvezető) átlépett a DK-ba, másik kettő (Balogh Csaba gödi és Nyirati Klára bajai polgármester) pedig kilépett a pártból, így mostanra Soporoni Tamás maradt a Momentum egyetlen polgármestere az egész országban.

Kapcsolódó cikkeink:

Áll a bál: Fellázadtak a Momentumban Donáth Anna ámokfutása ellen, Fekete-Győr András és Soproni Tamás is hülyeségnek tartja a DK elleni támadást

.

Itt a lila Fidesz: Donáth Annát nem lehet csak úgy kritizálni

.

Valódi Hírek