Itt a lila Fidesz: Donáth Annát nem lehet csak úgy kritizálni

Bosszút álltak a Donáthot bíráló bajai polgármesterükön.

Mindannyian hallottuk már azt a fordulatot, hogy valaki felköp, majd alááll. Az elmúlt napokban a Momentum érzékletesen vitte színpadra a kifejezést, ehhez nem férhet kétség.

Donáth Anna hetek óta arról beszél, hogy ki kell mondani az igazságot, csak az “igazság kultúrája” hozhat változást. A pszeudo-pártelnök EP-képviselő szó szerint ezt írta a DK elleni támadását elindító publicisztikájában:

“Ha egy párt politikai kultúrájának nem szerves része a belső demokrácia, a konstruktív vita, az egyéni vélemények ütköztetése, az a párt a hatalomba kerülve sem fogja tűrni ezeket.”

A “belső demokrácia”, a “konstruktív vita” és az “az egyéni vélemények ütköztetésének” jegyében a Momentum már be is jelentette, hogy

fegyelmi eljárást indítottak

a Donáth Annát kritizáló momentumos polgármester, Nyirati Klára ellen.

Ez azt jelenti, hogy akkor a Momentum “a hatalomba kerülve sem fogja tűrni” az efféle kritikákat? Ők akarnak lenni a lila Fidesz, akik éppen olyanok, mint azok, akiket le akarnak váltani? Vagy csak ennyire hülyének néznek minket?

Azt most nehéz lenne megmondani, hogy mit is gondolnak valójában a világról.

Update: Nyirati Klára már be is jelentette, hogy kilép a Momentumból, a párt pedig ezzel az egyetlen vidéki polgármesterét veszíti el. Így működik az „igazság kultúrája” a Momentum gyakorlatában.

Kapcsolódó cikkeink:

Áll a bál: Fellázadtak a Momentumban Donáth Anna ámokfutása ellen, Fekete-Győr András és Soproni Tamás is hülyeségnek tartja a DK elleni támadást

.

FRISS: Kilépett a Momentumból Nyirati Klára, a párt utolsó vidéki polgármestere is

.

Valódi Hírek