Áll a bál: Fellázadtak a Momentumban Donáth Anna ámokfutása ellen, Fekete-Győr András és Soproni Tamás is hülyeségnek tartja a DK elleni támadást

Hatalmas a botrány a liberális pártban.

Momentumos politikustól eddig nem látott határozottsággal ítélte el Donáth Anna elmúlt hetekben tanúsított ámokfutását Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára.

Mint ismert: Donáth Anna hét hónappal az önkormányzati választások előtt azt a „megoldást” találta ki a Momentum gyengülő közvéleménykutatási eredményeire, hogy nyilvánosan megtámadta a legnagyobb ellenzéki pártot, a Demokratikus Koalíciót, pártja tavalyi választási szövetségesét.

Donáth hetek óta arról beszél minden interjújában, hogy szerinte a DK a „hazugság kultúráját” képviseli, míg vele szemben a Momentum képviseli az igazságot, és ők fogják megújítani az ellenzéket.

Teszi mindezt úgy, hogy a Momentum polgármesterei és önkormányzati képviselői épp az újraválasztásukért harcolnak, és ehhez szükségük lenne a Demokratikus Koalíció szavazóira is.

Az eddig is sejthető volt, hogy a Momentum önkormányzati politikusai nem rajonganak Donáth Anna bölcs stratégiának nehezen nevezhető tevékenységéért, most azonban Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere a saját hangján is elmondta, mekkora az ellenérzés párton belül Donáth ámokfutásával szemben.

Nyirati a Nők a politikában nevű beszélgetés-sorozat 3. részének vendége volt Kalocsán, ahol feltették neki a kérdést:

„Donáth Anna, a Momentum arca, egy az egyben nekiment a DK-nak (…) te ezt momentumosként hogy éled meg?”

Nyirati Klára válaszát szó szerint idézzük:

-„Borzasztó rosszul. Olyannyira, hogy én pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, nem tudom, hogy mennyire ismerős a Fekete-Győr András neve, és ő is úgy gondolja, hogy a Donáth Anna hülyeségeket csinál. Tehát ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? (…)

Szóval én a Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamás, nem tudom mennyire ismerős, vele találkoztam a hétvégén, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához. Utána felhívta az Annát, hogy most akkor mit mondjak a DK-soknak helyben? Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel.

Ez egyszerűen egy nonszensz dolog, szerintem taktikailag is az, meg erkölcsileg is az, mindenhogy. (…) úgyhogy az Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják.

Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért, mert most nem kívánatosak Baján. Mert egyszerűen most a közvélemény a Momentum ellen van emiatt. Legalábbis az ellenzéki közvélemény. (…)

Egyébként a legutóbbi kijelentése is hülyeség volt, egy 15 perces videó, nem tudom ki látta, ki nem, mi egy liberális párt vagyunk. Oké. Tudjuk. De muszáj most ezt kimondani, amikor 8 éve mást sem hallunk Magyarországon, hogy a liberális egy szitok szó. Tehát az, hogy azok vagyunk, vagy nem, oké. Vidék embere meghallja azt a szót, hogy liberális, égnek áll a haja, mert ez folyik a kormánymédiából, hogy úristen, az a haza ellensége, a liberális. Tehát ilyen önsorsrontó kijelentései vannak most az Annának, én úgy veszem észre.”

Nyirati Klára szavaiból kiderül tehát, hogy hatalmas a törés a párton belül, hiszen a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András egyenesen hülyeségnek tartja Donáth DK-ellenes támadását, és ugyanígy gondolja a Momentum polgármestereinek 100 százaléka, azaz Nyirati Klára és Soproni Tamás is.

Nekik, valamint a Momentum önkormányzati képviselőjelöltjeinek ugyanis úgy kellene a DK-szavazók támogatását kérniük a jövő évi önkormányzati választáson, hogy közben a DK szavazói azt látják a médiában, hogy Donáth Anna kígyót-békát kiabál rájuk.

Szintén figyelemre méltó, hogy Donáth az elmúlt hetek interjúiban folyamatosan azt állította, hogy teljes az egyetértés a Momentumon belül az általa képviselt irányvonalat illetően. Nos, erről most kiderült, hogy vaskos hazugság, és pont az ellenkezője az igaz: Donáth a szövetséges párt megtámadásával hatalmas törést okozott a pártján belül, és a Momentum olyan befolyásos politikusai sem értenek egyet vele, mint Fekete-Győr András vagy Soproni Tamás. Röviden: az „igazság kultúrájáról” szónokló Donáth Annáról épp most derült ki, hogy hazudott egy méreteset.

Nyirati Klára véleményét alább hallgathatod meg, 44:35-től kezdődik az idézett rész:


.

(via atv.hu)

Valódi Hírek