Váratlan fordulat: Egy fideszes államtitkár milliárdos apja is érintett lehet egy súlyos korrupciós ügyben

Egyszer csak feltűnt egy svájci bankszámla.

Érdekes információhoz jutott hozzá a Direkt36 oknyomozó portál munkatársa, amikor részt vett Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár 2,2 milliárd forintos korrupciós perének legutóbbi tárgyalásán.

Ez a Nagy János nem keverendő össze Orbán Viktor gimnáziumi osztálytársával, a pedofilügybe keveredett Nagy Jánossal, aki az őrizetbe vétele előtt a Nemzeti Földügyi Központ elnöke volt.

A Telex cikke szerint a bíró banki dokumentumot akart ismertetni, mire több vádlott ügyvédje ezt megpróbálta megakadályozni arra hivatkozva, hogy ez sértené egy másik nyomozás érdekeit. Az egyik ügyvéd kifejezetten azzal érvelt, hogy nem lenne helyénvaló, ha a Direkt36 munkatársa – aki egyedüliként volt jelen újságíróként – tudomást szerezne a banki papírok tartalmáról.

A bíró végül elutasította az ügyvédek érveit.

Az iratok szerint a per tárgyát képező milliárdokat megkapó ügyvédi irodák – amelyek vezetői szintén vádlottak Nagy János mellett – egy budapesti cégen keresztül egy svájci bankszámlára utaltak jelentős összegeket. Ez a számla egy panamai offshore cég tulajdonában volt, amely a bíró által ismertetett iratok szerint egy kormányközeli magyar milliárdos üzletemberhez, Nobilis Kristófhoz köthető.

Nobilis Kristóf feltűnése az Agrárminisztériumot érintő ügyben azért is figyelemre méltó, mert egyik fia,

Nobilis Márton a miniszter kabinetfőnöke volt a pénzmozgások idején,

jelenleg pedig ugyanennél a tárcánál államtitkár.

A Direkt36 az ügyészségtől úgy értesült, hogy a nyomozók nemrég három embert hallgattak ki, akiket pénzmosással gyanúsítanak. Neveket az ügyészség egyelőre nem közölt.

Azt, hogy pénzmosás vádja miatt is folyik nyomozás az ügyben, nemrég Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra. A korrupcióvadász képviselő szerint magasra vezetnek a szálak, a jelek szerint maga Nagy István agrárminiszter is érintett lehet.

Valódi Hírek