Durván forrósodik a talaj az agrárminiszter lába alatt: Nagyon meredek dolgok derültek ki róla

Bíróságon köthet ki emiatt.

Brutális dolgot derített ki Hadházy Ákos az agrárminiszterről. Könnyen lehet, hogy Nagy István hamarosan egy 2,2 milliárdos hűtlen kezelés főszereplőjévé válik.

A független képviselő a Facebookon tette közzé legújabb „nyomozását”. Hadházy posztját változtatás nélkül tesszük közzé:

„Egészen forró lehet a talaj Nagy István agrárminiszter lába alatt. Könnyen lehet, hogy hamarosan egy 2,2 milliárdos hűtlen kezelés főszereplőjévé válhat – ha nem az már most is.

Polt Péter nekem írt válasza szerint ugyanis pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás zajlik Nagy János helyettes államtitkár ügyében.

Azt eddig is tudtuk, hogy egy primitív csalással 2,2 milliárdot lapátolhattak ki a minisztérium egy éppen megszűnő cégéből (két ügyvédi irodát bíztak meg olyan tanulmányok írásával, amelyekre semmi szükség nem volt és nem is készültek el). Azt is tudtuk, hogy ez az ügy már bíróság előtt van. Azt azonban csak most derült ki, hogy

ebben az ügyben PÉNZMOSÁS miatt is elkülönítettek egy nyomozást, ami még zajlik.

Hogy mi lehet ez a pénzmosás, arról nagyon súlyos információt kaptam: Nagy János ugyanis a miniszter svájci számlájára utalhatta a pénzt, vagy annak egy részét. Ezért kerestem meg a főügyészt, és így derült ki az az eddig titkolt körülmény, hogy Nagy János eddig ismert perei mellett egy harmadik ügyben is nyomoznak.

Polt válaszában az is lényeges, amit írt és az is amire NEM válaszolt. A kérdésem ugyanis így szólt:

»Felmerült-e olyan adat a nyomozás során, hogy egy korábbi, hivatali visszaéléssel és hűtlen kezeléssel vádolt helyettes államtitkár a jogtalanul megszerzett pénz egy részét külföldi bankszámlára utalva vagy más módon FELETTESÉNEK JUTTATTA?«

Erre a kérdésre jött a válasz, hogy pénzmosás ügyében is nyomoznak, ennek egy primitív formája lehet a svájci bankszámlára utalás. Polt azonban emellett NEM CÁFOLTA a kérdésemben szereplő állítást, miszerint a pénz Nagy János feletteséhez, azaz a miniszter (vagy persze, elvileg szóba jöhet még más államtitkár, vagy a miniszterelnök is) külföldi számlájára kerülhetett.

Egy közvetett bizonyíték is van arra, hogy nagyon magasra vezethetnek a szálak, ez pedig a nyomozás szétszakítása. Míg a hűtlen kezelés ügyében már a bíróság előtt van a történet, a pénzmosás vádja még sehol sem tart, mert azt elkülönítették az alap ügytől. Ilyet Polték akkor szoktak csinálni, ha egy menthetetlen ügyből ki kell menekíteni valamilyen még nagyobb kutyát.

Csak a kavarodás elkerülése érdekébe: ez a Nagy János nem az a Nagy János, akiről tegnap írtam meg, hogy gyermekpornográfia miatt letartóztatták. De mindkettő főnöke ugyanaz a Nagy István. Akinek ebben az ügyben sokkal nagyobb szerepe lehet, mint abban”.

Valódi Hírek