Most érkezett: Őrizetbe vették a Nemzeti Földügyi Központ korábbi vezetőjét

Sokkoló részletek derültek ki.

Háza előtt fogták el a nyomozók szeptember 15-én N. J.-t, a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) addigra már elnöki posztjáról eltávolított vezetőjét, aki közel 400 gyermekporn*-felvételt tárolt céges laptopján – írta a hvg.hu.

A Budai Központi Kerületi Bíróság még szeptember 17-én rendelte el annak a férfinak a letartóztatását, akit kiskorúakról készült porn*gráf felvételek miatt vettek őrizetbe, és akiről akkor még csak azt lehetett tudni, hogy

vezető beosztásban dolgozott az egyik állami szervnél.

A lap információi szerint nem a nemzetközi pedofilhálózat utáni nyomozás során, hanem egy magyarországi feljelentés nyomán indult eljárásban jutottak el a rendőrök a kiskorúakról készült felvételek birtoklásával gyanúsított volt állami vezetőhöz. A férfit szeptember 15-én reggel fogták el otthona előtt, majd

őrizetbe vették.

A gyanúsított korábban még az Agrárminisztérium alá tartozó költségvetési szerv, az NFK elnöke volt a szervezet 2019-es megalakulásától kezdve. Az agrártárca a lapnak október 3. óta nem hajlandó részleteket elárulni arról, mikor és kinek a kezdeményezésére, valamint milyen indokkal mentették fel N. J-t.

A férfi leváltását is titkolták,

a szervezet honlapján csak szeptember 15-én, elfogásának napján frissítették a vezetők névsorát, ahol N. J. már nem szerepelt elnökként.

A férfi nem ismerte be a bűnösségét, de a letartóztatását elrendelő nyomozati bíró a bizonyítékok alapján nem kételkedett bűnösségében. A férfi az általa használt céges laptopon gyerekek sze*uális kizsákmányolását ábrázoló 7 pornográf videót, és 390 hasonló fényképet tárolt, amelyeken 12 évnél fiatalabb gyermekek is szerepeltek.

Valódi Hírek