Kocsis Mátéék bejelentették: Retteghet mindenki, börtönbe fogják zárni ezeket az embereket

Senki nincs biztonságban.

Kocsis Mátéék határoztak, benyújtják az úgynevezett „szuverenitásvédelmi javaslatot”, amely javaslat 3 éves szabadságvesztést is indítványoz büntetési tételként. Kocsisék azt is közölték, módosítani fogják a Büntető törvénykönyvet, ugyanis a választói akarat tiltott befolyásolása kiegészül egy olyan rendelkezéssel, miszerint aki választáson indul és külföldi támogatást fogad el,

0-3 évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.

Kocsis Máté és brigádja, a keddi napon nyújtja be az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot, amelyről már múlt héten hírt adtunk.

Mint az atv.hu beszámolójában emlékeztetett: a Fidesz frakcióvezetője még június végén magyarázta egy Index-interjúban, hogy lesz egy „szuverenitásvédelmi törvény„. Kocsis Máté akkor azt mondta: ha a baloldal nyeri meg a 2022-es választást, akkor lényegében amerikai baloldali milliárdosok akarata szerint alakult volna kormány Magyarországon. Ez lett volna a dollárkampány ára – jegyezte meg, nem rejtve véka alá, hogy ezzel példát akarnak statuálni mindazokkal szemben, akik – az állampárt megfogalmazása szerint –

„elárulják a hazát”.

Kocsis úgy fogalmazott: „borsot akarnak törni” az orruk alá.

Kocsisék a „guruló dollárok” ügye alatt egyébként azt értik, hogy Márki-Zay Péter az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt korábban, hogy a kampánytámogatásokból mintegy 100 millió forintnyi összeg fog megmaradni az MMM-nél, a kampány teljes, „sokmilliárdos” összegéből. Még a 2022-es áprilisi választások után is érkezett pénz, amit az Action for Democracy szervezet amerikai alapítvány utalta át az MMM bankszámlájára. Márki-Zay Péter erről azt mondta: „kinti magyarok és amerikaiak körében” gyűjtött adományokról van szó.

Azóta egy titkosszolgálati jelentést is készítettek, amelyet már nyilvánosságra is hoztak. Kiemelten foglalkoztak a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalomhoz érkezett 500 milliós „mikroadományokkal”, ezzel kapcsolatban az OTP feljelentést is tett. A főpolgármester azt nyilatkozta: ők nyugodtak, ki fog derülni, hogy minden törvényes keretek között zajlott.

A frakcióvezető most újabb részleteket is csepegtetett a nyilvánosság számára, amelyről a Századvég szuverenitásvédelmi konferenciáján számolt be. Kocsis Máté pontokba szedve sorolta fel a fő jellemzőket, amelyek az alábbiak:

  • a választási eljárási törvényt kell módosítani, hogy a civil szervezetekre és szervezeteikre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a pártokra;
  • a Büntető törvénykönyvet is módosítani fogják, a választói akarat tiltott befolyásolása kiegészül egy olyan passzussal, hogy aki választáson indul és külföldi támogatást fogad el, 0-3 évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.
  • Arról is döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan „független intézmény is”, amely a külföldi beavatkozásokat vizsgálja, így pedig az Alaptörvényben megjelenő szuverenitási passzust is kiegészítik majd.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy kedden benyújtják a parlamentnek a törvényjavaslatot. A miniszter szerint ebben az a legfontosabb, hogy

bűncselekménnyé minősítik, ha egy párt külföldről fogad el támogatást.

A miniszter csütörtökön azt is mondta, a „javaslatban” benne van az újonnan felálló hatóság hatáskörének a szabályozása is. E hatóság pedig a parlamentnek lesz alárendelve, „független” vezetőjét az államfő – Novák Katalin – nevezi ki. A hatóság pedig kiemelten figyeli majd a szuverenitásra szerintük „veszélyt jelentő” sajtótermékeket, civil szervezeteket vagy más kockázati forrásokat, és adatgyűjtéséről időről időre jelentésben számol be a nyilvánosság előtt – derült ki Kocsisék „szuverenitásvédelmi” törvényéből.

Valódi Hírek