Ezt nézd! Nagyon durva dolgot mondott az EU-ról Orbán a fideszes tisztújítón (+videó)

Ez komoly!

Orbán Viktornak nem volt kihívója, 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek a szombati fideszes tisztújító kongresszuson. Az alelnököket is újraválasztották. Erről >>ITT<< írtunk.

A miniszterelnök azt mondta, megtisztelő, hogy ismét rá bízták a feladatot, hogy vezesse Európa legerősebb pártját, a Fidesz.

„Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni. Menet közben nem cserélünk lovat”

– jelentette ki.

„Jelentem a kongresszusnak: a kormányban és bennem is van még szufla bőven,

ezzel a következő 2,5 évet biztosan végig tudjuk csinálni. Aztán a 2025-ben esedékes kongresszuson meg majd döntünk a hogyan továbbról. Segítendő a potenciális aspiránsok mérlegelését, előre jelzem, továbbra is a legjobb korban vagyok, sőt, úgy tervezem, hogy 2025-re is a legjobb korban, a legjobb karban leszek”

– fogalmazott Orbán.

A miniszterelnök meggyőződése, hogy a magyar gazdaság jövője a zöld energia. Szerinte a siker feltétele, hogy zöld energiát kell termelni, és azt el is kell tárolni.

Orbán szerint az EP-választásokig súlyos politikai küzdelem vár rájuk. Mint mondta meg kell akadályozni, hogy migránsgettók építését kényszerítsék rá Magyarországra, valamint „Ukrajna ma fényévnyi távolságra van az uniótól”.

„A mi kormányunk nindzsa-kormány. Mi úgy tervezzük, hogy a bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig épen térünk vissza a bázisra a bevetés után”

– jelentette ki.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy 2024-ban az önkormányzati választás lesz a nindzsa-kormány következő akciója. Egy következő választási csatára készül.

„Mindkét választást, az európai és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk!”

– mondta Orbán, aki az EU-ról is beszélt.

„A mi érdekünk, hogy az Európai Unió egyben maradjon. Az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni. Ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek. Változások nélkül ugyans eljön a vég, és az a legkevevésbé sem lesz teátrális vagy heroikus.

Ha minden így megy tovább, az unió nem felrobban vagy összedől, »hanem egyszerűen szétcsúszik«”

– mondta a miniszterelnök.

Nézd meg a teljes beszédet:

Valódi Hírek