Inog Vidnyánszky széke: Gyűlnek az aláírások a lemondása ügyében

Név nélkül is alá lehet írni.

Mint írtuk, félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást múlt héten pénteken a Nemzeti Színházban, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, kórházba kellett szállítani őket. Azóta kiderült, műtétre volt szükségük, de állapotuk stabil.

Szász és Horváth az értesülések szerint a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé. A színésznő egy korábbi interjúban már beszélt a magasba épített erkélyről, valamint arról, hogy vigyázniuk kell magukra és egymásra az előadások közben.

A történtek után hétfőn Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház vezetéséről, ám Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nem fogadta el a kezdeményezését.

A Nemzeti Színház társulatában

terjed egy név nélküli petíció

arról, hogy ki támogatja Vidnyánszky maradását a intézmény élén – számolt be róla szombaton a blikk.hu.

A lap információi szerint maguk a színészek és más színházi dolgozók sem tudják, hogy ki írta alá és ki nem írta alá az ívet, ez pedig

komoly bizonytalanságot szül köztük.

„A gond az, hogy sokan azok közül, akik aláírták a Vidnyánszky Attilát támogató petíciót, bűntudattal küzdenek, mert úgy érzik, nehéz helyzetbe hozzák a megsérült művészeket, miközben azok, akik még nem írták alá a petíciót, amiatt aggódnak, hogy ha nem teszik meg, később káruk származhat belőle”

– mondta egy névtelenséget kérő forrás.

Bodrogi Gyula, a társulat színésze megerősítette a portálnak: „direkt úgy szervezték meg ezt az aláírásgyűjtést, hogy teljesen névtelen legyen, vagyis az is aláírhassa, aki névvel nem szeretné vállalni a támogatását”.

Információik szerint a

két színész felépülése jól halad, ám komolyan megviselte őket lelkileg a baleset.

Valódi Hírek