Videóval: Hernádi Zsolt végre megtörte a csendet a corvinusos balhé után, és rögtön meglepőt állított

Ő máshogy tudja.

Megírtuk, hogy múlt kedden kirúgták a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, Ádám Zoltánt, aki tavasszal nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával, majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt.

A történtek után rövidesen dolgozói fórumot hívtak össze, ahol a munkatársak többször vastapssal jelezték, hogy a kirúgott oktató mellett állnak. Továbbá olyan megjegyzések hangoztak el, mint például „bizalomvesztés történt”, a kirúgás „orwelli feeling”-et idéz, illetve „elviselhetetlen, alpári eljárás” volt az oktató menesztésének folyamata.

Szabó Lajos, az egyetem megbízott rektora pár napja nyilatkozott a történtekről. Mint mondta, fontos a tisztánlátás, mert – állítása szerint – a sajtó az ügynek csupán egy részét ismertette a közvéleménnyel.

Mondandójához hozzáfűzte, hogy az egyetemen megindult a találgatás, ki lehet az a diák, akinek a családja „jelentős Mol-részesedéssel” rendelkezik. Mint mondta, több hallgató rokona dolgozik a cégnél,

ezeket a diákokat pedig elkezdték zaklatni, komoly lelki sérüléseket okoztak nekik.

A történethez hozzátartozik, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem volt az első felsőoktatási intézmény, amelyet a kormány alapítványi struktúrába szervezett át, lényegileg privatizálva azt. Az átszervezett egyetem kuratóriumának elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató lett.

Hernádi az ATV Egyenes beszéd című műsorában a minap arról beszélt, hogy tudomása szerint több gyermeket is bántalmaztak szóban a történtek miatt. Hozzátette, hogy

a lánya is sírt emiatt, de nem ő a szóban forgó diák.

Mint mondta, tudja, ki az érintett diák, aki botrányba keveredett; az egyik érintett szülővel évekkel korábban találkozott egy focimeccsen, de ott is csak egy kézfogás történt. Hernádi azt is állította: ő maga nem gyakorolt nyomást senkire.

Valódi Hírek