Összevissza zagyvált mindent Csák János, de valamiről csak nagyon szűkszavúan mert beszélni

Érdekes.

Csák János hétfőn kirúgta L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről. A volt főigazgatót azért csapta ki a miniszter, mert a kormányzati kritika ellenére is biztosította, hogy a 18 éven aluliak bemehessenek a radikális jobboldnak szemet szúró Word Press Photo kiállításra.

A miniszter ezzel kapcsolatban csak röviden annyit mondott a konzervatív Demokratában megjelent interjúban:

„az állami intézmények vezetőitől különösen elvárható, hogy maradéktalanul tartsák be az Országgyűlés által meghozott törvényeket”.

Csák egyébként hétfőn ezt is hangsúlyozta a Parlamentben, majd kíméletlenül odaszúrt L. Simonnak azzal, hogy azt állította róla, alkalmatlan vezetőnek. Erről >>ITT<< írtunk.

A kulturális és innovációs miniszter kedden arról is beszélt, a kormány célja, hogy 2040-re (!) Magyarország az innováció alapján a világ kétszáz országa közül benne legyen az első tízben. (Ez úgy érdekes, hogy közben a Fidesz-kormány tagjai még mindig csak készpénzzel fizetnek.)

Csák a Demokratában megjelent cikkben ezt tovább fokozta. Szerinte ugyanis az egy főre jutó Nobel-díjban, olimpiai aranyéremben és zeneszerzőben a világ élvonalában vagyunk, és ehhez már fölzárkózott negyediknek a családpolitika is.

„Hogy Brüsszelben annyit támadnak bennünket, mert úgy gondolják, hogy nem a családokra kéne költenünk, hanem a bevándorlás támogatására, az azt mutatja, hogy még azok is figyelemmel kísérik az intézkedéseinket, akik nem értenek velünk egyet”

– fogalmazott a miniszter, aki szerint már Japánban és Dél-Koreában is különösen nagy érdeklődés kíséri a magyar kormány intézkedéseit.

Ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy változás történt a korábbi évtizedekre jellemző „agyelszívás” területén, most már „agybeszívás” van a világban. A magyar kutatók pedig számos (külföldi) projektekben is prominens helyet foglalnak el.

Az oktatásról azt mondta, a hazai egyetemek átalakításával az Orbán-kormány célja, hogy a hallgatók versenyképesebbek legyenek.

Valódi Hírek