Elszólta magát Orbán szerb elvbarátja: Rossz hírt kapott a magyar miniszterelnök

Vucic már csúszással számol.

Legkésőbb 2026 nyarára elkészülhet a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakasza

– ezt a vg.hu beszámolója szerint Aleksandar Vučić szerb elnök jelentette ki még október végén, a belgrádi központi vasúti pályaudvar átadóünnepségén.

Vučić nemcsak önmagában a pályaudvarról beszélt, hanem kitért arra is, hogy a 2024 legvégén elkészülő Újvidék–Szabadka vonalhoz képest egy, de legkésőbb másfél évvel később, vagyis 2026 nyaráig „a magyar barátaink be fogják fejezni a saját vasúti szakaszukat Budapestig”.

Ez tehát azt jelenti, hogy a Budapest–Belgrád magyar szakasza, a 150-es vonal teljes felújítása addigra véget érhet. Mindez pedig azt jelentené, hogy a szerb és a magyar főváros közötti távolság leküzdése 2 óra 40 perc alatt lehetséges lesz.

És ez még nem minden, mert Vučić arról is beszél, hogy addigra a Budapest–Bécs vonatút csak 2 órát vesz majd igénybe, vagyis Belgrádból az osztrák fővárosba 5 óránál kevesebb időbe telne eljutni kötött pályán.

A Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának befejezését 2025-re ígérték, ehhez képest

kínos beismerés, hogy a szerb elnök már csúszással számol.

Szeptemberi hírek szerint egyébként leállt vasútvonal építése. Ennek okai között a kínai fél alkalmatlansága, és a Lázár-minisztérium káoszos munkaszervezése egyaránt megtalálható.

 

Valódi Hírek