Az árnyékkormány lakásfelújítási programot indítana a rezsidíjak drasztikus csökkentéséért

Kidolgozott tervvel faragnának le a háztartások számláiból.

Az árnyékkormány részletes tervet dolgozott ki a gáz, az áram, valamint a távfűtés árának csökkentésére a kormányváltás utáni időszakra– közölte Varju László pénteki online sajtótájékoztatóján.

Hétfőn mutatták be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnökkel közösen Komlón az árnyékkormány energiapolitikai programját – osztotta meg a Demokratikus Koalíció politikusa. Bemutatták, hogyan törölnék el az Orbán-kormány rezsiemelését, terveik pedig éppen aktuálisak – mutatott rá az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Emlékeztetett: nemrég Gulyás Gergely kancelláriaminiszter vallotta be, hogy nem azért fizetjük az Európai Unió legnagyobb drágulását, mert annyira magas áron adja Oroszország a gázt, hanem azért, mert a kormány ötszörös áron, 400 százalékos extraprofittal adja tovább azt a magyar embereknek.

Az árnyékminiszter a programmal kapcsolatban kifejtette: először azonnal eltörölnék az Orbán-kormány rezsiemelését, majd középtávon a megújuló energiák támogatásával csökkentenék a függőséget az orosz gáztól és az olajtól, hogy az energiacégek és Orbán Viktorék ne nyerészkedhessenek tovább a gürcölő magyarok rezsijén.

Hosszú távon pedig megvalósítanák az országos lakásfelújítási programjukat,

amely során másfél millió lakást és házat újítanának fel, hogy tartósan csökkentsék a rezsiszámlákat

– tájékoztatott a politikus.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett megfizethető rezsit, európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtene – szögezte le Varju, hozzátéve: szociáldemokrataként nem fogják hagyni az Orbán-kormánynak és a milliárdosoknak, hogy a magyar emberek rezsiszámláin gazdagodjanak.

Mint mondta, a lakásfelújítási program mellett

állami és uniós források segítségével támogatnák a háztartási napelem és szélkerék telepítését,

továbbá a villamoshálózat fejlesztésével lehetővé tennék a visszatáplálást a rezsi csökkentése érdekében. Hangsúlyozta, hogy csak a megújuló energiák segítségével szabadulhatunk meg az energiafüggőségtől.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek