Lakásfelújítási programot dolgozott ki a DK: Öt év alatt másfél millió otthont újítanának fel (+videó)

Önrész nélkül, uniós forrásból.

„Ma a magyar otthonok jelentős része energetikailag elavult, és nagyon drágán fűthető, holott felújíthatóak lennének nagyrészt uniós, kis részben magyar költségvetési forrásból, hogy az embereknek önrészt se kelljen fizetniük a felújításokhoz.”

— mondta Varju László a csütörtöki videójában.

Emlékeztetett: a hétfői árnyékkormányinfón Dobrev Klára bejelentette, hogy a DK lakásfelújítás programot javasol, hiszen most nem lenne akkora bajban Magyarország, ha Orbánék 2010-ben folytatták volna a lakások korszerűsítését.

„Az Árnyékkormány öt éves lakásfelújítási programjának keretében

másfél millió lakást

lehetne felújítani, félmillió panellakást, és egymillió társasházi lakást vagy családi házat. Ez nagyjából 4500 milliárd forintba kerülne, aminek a kétharmadát, 3000 milliárdot az Európai Uniótól lehetne lehívni.”

— magyarázta Varju László.

Elmondta, hogy az Árnyékkormány lakásfelújítási programja két dologban különbözik a korábbi, hasonló programoktól, egyrészt nemcsak panellakásokat újítanának fel, hanem más típusú társasházakat, sőt családi házakat is.

Másrészt a programban senkinek sem kellene

önrészt

fizetnie, hiszen a magyar otthonok fenntarthatóbbá és élhetőbbé tétele társadalmi érdek, amibe az államnak megéri ebbe befektetnie.

„A magyar otthonokat olcsóbban lehetne fűteni és hűteni, kevésbé lennének környezetszennyezőek, a lakosság kevésbé lenne kiszolgáltatva az orosz gáznak és Orbán Viktor rezsiemeléseinek, és komoly lökést adnánk vele az építőiparnak és a magyar gazdaságnak is.”

— zárta a mondanivalóját.

Videó:

Valódi Hírek