Vége a találgatásnak: Megvan, kiért ölthetett magára turbánt Kazahsztánban Orbán

Meglepi!

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kétoldalú megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdoğan török államfővel Kazahsztán fővárosában, Asztanában – tájékoztatott róla Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető a Türk Államok Szervezetének 10. csúcstalálkozójára érkezett a kazah fővárosba, amely csütörtök este informális vacsorával veszi kezdetét, a munkaüléseket pedig pénteken tartják.

Már mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán kazahsztáni látogatása során egy

furcsa divatbemutatóval kápráztatta el az egybegyűlteket,

ugyanis kazah népi ruhát öltött, amelynek egy díszes fejfedő is a része. Az eseményt követően azonban komoly megbeszélnivalója is akadt a török és a magyar vezetőnek. A ruha fejfedő hasonlít a török szultánok által viselt turbánra, csak szőrmével kiegészülve. Ezzel vajon Erdoğannak akart imponálni a magyar kormányfő?

Mint ismert, nemrégiben utolsó előtti NATO-tagállamként a törökök is biztosították Svédországot a csatlakozásuk megszavazásáról. Így a magyar parlament marad minden bizonnyal az utolsó törvényhozás, amely

nem szavazta még meg a svéd NATO-csatlakozást.

Pedig korábban azt ígérte több vezető fideszes politikus is, hogy biztosan nem Magyarország lesz az utolsó állam, amelyik ratifikálja a svédek belépését.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek