Árnyékkormány: Külföldi vendégmunkások betelepítése helyett versenyképes fizetés és oktatás kell!

Hiába vonták vissza Orbánék egy fontos törvényüket, ez csak trükközés.

Az Orbán-kormány tömegesen, gyorsított eljárásban telepíti be a különböző ázsiai országokból érkező, olcsón dolgozó vendégmunkásokat a magyar alkalmazottak helyére – fogalmazott csütörtöki online sajtótájékoztatóján Varga Ferenc.

A bér- és munkaügyi árnyékminiszter hangsúlyozta: hiába állítja Orbán Viktor, hogy visszavonják a vendégmunkástörvényt, mindez csupán trükközés, eszük ágában sincs többet költeni a magyarokra, ha olcsón is elintézhetik ugyanazt.

A hírek szerint akár 500 ezer vendégmunkás is dolgozhat majd hazánkban, azaz minden kilencedik magyarországi alkalmazott ázsiai vendégmunkás lehet – fűzte hozzá a politikus.

Mint mondta, az árnyékkormány szerint nem külföldi vendégmunkásokra van szükség, hanem

versenyképes fizetésre és oktatásra a magyar munkavállalók részére.

Megjegyezte: Orbán tudatosan választotta ezt az utat, így nem kell magasabb bért adnia a magyaroknak. Mára azonban odáig jutott az ügy, hogy senkinek sincs biztonságban a munkája, olyanok is elveszíthetik az állásukat a vendégmunkások miatt, akik ezt ma még nem is sejtik – fogalmazott Varga.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, valamint arra, hogy megbecsülje a magyar munkaerőt. A mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a vendégmunkások helyett európai minimálbért, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtene – sorolta a bér- és munkaügyi árnyékminiszter .

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek