Ez mindenkit érint: Itt vannak, milyen változások jönnek novemberben

Sok az újdonság.

Szerdától többet kell fizetni az üzemanyagért és az Ausztriába készülőket több módosítás is érinti.

November 1-jétől a 95-ös benzinből egy liter 610 forintba, gázolajból 639 forintba fog kerülni. Szintén az (Ausztriába utazó) autósokat érintő változás, hogy az osztrák utakon a hónap elejétől a kocsikra kötelező feltenni a téligumikat, egészen áprilisig.

Aki nem tesz eleget a törvénynek, minimum 50 euróra büntethetik.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) közölte, hogy a jövőben az osztrák utakra most már csak az ASFINAG oldalán lehet autópálya-matricákat venni.

Jó hír a nyugdíjasoknak: legkésőbb november 10-ig megkapják a nyugdíjkiegészítést. Egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forint plusszal számolhatnak az idősek.

Novembertől Zala, Somogy és Bács-Kiskun vármegye is csatlakozott az új ügyeleti rendszerhez. A telefonszám egységesen felnőttek és gyermekek esetében is 1830. Az Orbán-kormány tervei szerint átszervezett ügyeleti rendszer egyébként nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Erről >>ITT<< írtunk.

Fontos még, hogy elsejével megújult az épületek energiahatékonyságát értékelő rendszer, és a kormány új energetikai tanúsítványokat is bevezetett. Ezek már csak 5 évig lesznek érvényesek. Továbbra is kötelező az energetikai tanúsítvány beszerzése az ingatlanok eladásához, bérbeadásához. Ugyanakkor szigorították az új épületek építésére vonatkozó „közel nulla” energiaigény követelményeit is.

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek