Kiderültek a nyugdíjkorrekció részletei: Óriási a felháborodás (+videó)

Magyarország 2023.

Ismertette az Orbán-kormány a nyugdíjkorrekció részleteit a Facebookon. Egy baj van: nem mindenki elégedett vele.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt a videóban, hogy a nyugdíj-kiegészítés mértéke 3,5 százalékpont, ez egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forintot, éves szinten, a 13. havi nyugdíjjal együtt összesen majdnem 85 ezer forintot jelent.

Vitályos Eszter azt is mondta, hogy a nyugdíjasok novemberben átlagosan 78 ezer forinttal kapnak többet az októberi ellátásukhoz képest. Kiemelte: a kiegészítő nyugdíjemelésre csaknem 190 milliárd forintot fordít a kormány. Állítása szerint

2024 januárjában újabb nyugdíjemelés várható.

A témával kapcsolatban az ATV készített riportot, amelyből kiderül, nem mindenki elégedett a kormány intézkedésével. Volt, aki viccnek nevezte. Az egyik nyugdíjas azt mondta:

„ezzel a háromezer forinttal semmire nem tud menni a mindennapokban, amikor egy reklámszatyornyi bevásárlás már tízezer forintba kerül”.

Egy másik nyugdíjas úgy fogalmazott:

„Én nagyon felháborodtam, mert megint a kisnyugdíjas az, aki keveset kap, nem mondom meg, mennyi a nyugdíjam, de 4000 forint emelést kaptam, így máris kiszámolható, és nem mindegy, akinek van fél- vagy egymillió nyugdíja, az mennyivel többet kap, és ugyanannyiért van minden a kisnyugdíjasnak, mint a gazdag nyugdíjasnak. Legalább egy felső határt kellene húzni, hogy meddig adható nyugdíjemelés”.

Magyarországon több mint 70 ezren kapnak 60 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat. (Szégyen!)

Valódi Hírek