Orbánék hajtóvadászatot indítottak – folyamatos ellenőrzésekkel vegzálják a könyvesboltokat

Erről Nyáry Krisztián számolt be.

A fogyasztóvédelem ősszel fokozottan ellenőrizni kezdte a könyvesboltokat, hogy betartják-e az úgynevezett „gyermekvédelmi törvényt” – írta csütörtökön a hvg.hu.

Júliusban mi is megírtuk, hogy már elkezdte a hatóság ellenőrizni a Líra könyvesboltot, be vannak-e fóliázva azok a könyvek, amelyek „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a sz*xualitást öncélúan ábrázolják”, valamint a homosz*xualitást megjelenítik, vagy népszerűsítik.

Azóta ki is mért egy 12 millió forintos büntetést a könyvesbolt-hálózatra a kormány, miután a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című könyvet „nem megfelelően tárolta„, de a büntetés ellen fellebbezett a Líra, és nagy eséllyel egy vesszőhiba miatt megnyerheti a pert.

Csütörtökön Nyáry Krisztián, a Líra kreatív igazgatója megerősítette a lapnak, hogy csak náluk 15 ellenőrzés volt az elmúlt hetekben, de információk szerint más

könyvesboltokban is megy a razzia.

Az ellenőrök vevőknek adják ki magukat, így tartják szemmel, hogy az egyébként nehezen értelmezhető törvény szerintük megfelelően be van-e tartva.

(Kiemelt képünkön Nyári Krisztián, a Líra kreatív igazgatója látható.)

Valódi Hírek