Azonnal reagált Demeter Szilárd, miután veszélybe került a pozíciója

Fontos döntést hozott.

Demeter Szilárd úgy határozott, hogy ismét megpályázza a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói posztját – erről ő maga számolt be a Mandineren csütörtökön.

Mint írta, a pályázat nyitott, bárki jelentkezhet, aki megfelel a fenntartó feltételeinek. A pályázatról mellesleg mi is beszámoltunk, a PIM honlapján szerdán jelent meg a felhívás. A közlemény szerint mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre.

Emellett ennél a posztnál a felhívás alapján fontos a jó kapcsolatteremtő, érdekegyeztető, valamint kommunikációs készség is, de az sem hátrány, ha a jelentkező jártas a magyar és egyetemes eszmetörténetben.

A tisztséget február elsejétől kell majd betöltenie a kiválasztottnak. Demeter közölte: ugyanazt vallja, mint 5 éve, amikor elkezdte a munkát – egyébként 2019 februárjában pályázta meg a főigazgatói posztot, amelyet el is nyert.

Úgy fogalmazott:

„ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem,

akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra” .

Emellett még közölte, hogy érti az aggódókat.

„Hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő. Nem mellesleg párhuzamosan készülök az Aranykalászos Gazda-vizsgámra is,

én a traktoron is az maradok, aki vagyok”

– osztotta meg a nyilvánossággal.

Valódi Hírek