Rákbetegséggel küzd az MTV legendás bemondója

Megszólalt súlyos betegségéről a legendás tévébemondó.

Rákkal küzd Kovács P. József, az egykori népszerű televíziós, aki magányosan veszi fel a küzdelmet a súlyos betegséggel. A Blikknek elmondta, a világ zajától távol, Tihanyban talált otthonra, ahol betegsége mellett elhunyt feleségének hiányával is meg kell birkóznia. A legendás tévés most lapnak elárulta, mire számít a betegségével kapcsolatban.

„A feleségem hiánya olykor elviselhetetlen”

– mondta Kovács P. József, hozzátéve, jelenleg teljesen magányosan, egy üres házban él, 13 év után kutyáját is elveszítette, 82 évesen pedig már nem szeretne másikat.

„A ke­zeim között halt meg”

– mondta.

A közismert tévébemondó súlyos betegséggel is küzd: rendszeresen látogatja az onkológiai intézetet, ahol lelkiismeretes orvosok segítségével próbál meggyógyulni. Elmondta, jók az eredményei, és

a szakorvosok szerint akár tíz évig is élhet, ebben ő maga is hisz.

Kovács P. Józsefre még gimnazista korában figyeltek fel, amikor megnyert egy országos szavalóversenyt. A karakteres és megkapó orgánummal rendelkező fiatalembernek azonnal munkát is adtak a televízióban. Kovács P. József 1962-től főállású bemondó lett, egy ország kedvence, aki a mai napig töretlenül népszerű.

Elmondta, nagyon örül neki, hogy még nem felejtették el: a közelmúltban meghívták díszvendégnek is egy olyan eseményre, ahonnan a karrierje is elindult, ugyanis a várpalotai könyvtárban fog szavalni, mint egykor.

A televíziós legenda arról is beszélt, hogy szerinte mára nagyon megváltozott a világ. Mint mondta, az értékre és a mélységre egyre kevésbé van igény, ebben az új világban pedig ő magányosan érzi magát.

Beszélt arról is, hogy ugyan követi a híreket, de nagyon megválogatva nézi és olvassa őket, inkább zenét hallgat, természetfilmeket néz. Kovács P. József többször is elmondta: a televízió, ahol az egész életét töltötte, már nem olyan fontos számára. Hozzátette, sokkal inkább a családjára, a gyermekei­re és négy unokájára koncentrál.

Valódi Hírek