Mi történt? Lázár János saját magát buktatta le egy fotóval a hivatalos oldalán

Előkerült Orbánék titokzatos embere.

Egy régi ismerős tűnt fel újra Lázár János Facebook-oldalán. A 444.hu vette észre, hogy a miniszter hivatalos közösségi oldalán felbukkant Varga József volt fideszes parlamenti képviselő, Ferencváros egykori hatalmassága, fideszes mozgalmi nevén: Dzsugasvili. (A kép időközben eltűnt a miniszter oldaláról.)

Lázár balján Varga „Dzsugasvili” József ül. Forrás: Lázár János/Facebook

Emlékeztettek, még 2017-ben a mutatták be a IX. kerület alvilágszerűen működő politikai rendszerét. A helyi potentátok tömegével osztották szét egymás között az EU-s pénzekből felújított lakásokat, vendéglátóhelyeket, üzlethelyiségeket.

Mint írták, csalóknak szervezték ki a parkolás üzemeltetését, áron alul, offshore hátterű ukrán cégeknek játszották át a legértékesebb telkeket és a műemlék jellegű épületeket. Ferencvárost saját területüknek tekintették: értesülések szerint a budapesti kerületre úgy tekintettek, mintha az a saját birtokuk lett volna.

Jelezték, forrásaik korábban egybehangzóan állították: a kerületet valójában nem Bácskai János polgármester, hanem

az ő titokzatos tanácsadója, Varga József irányította,

aki egy percig sem rejtette véka alá, hogy – elmondása szerint – „messzire elér a keze„.

„Én sem tagadom, hogy befolyásos ember vagyok ebben a kerületben. Ez baj?”

– idézte a lap Varga korábbi kijelentéseit a „befolyására” vonatkozóan.

Varga József több mint húsz évig vállalt politikai szerepet, ám ennek ellenére keveset lehet róla tudni: nincs profilja a közösségi médiában, közéleti kérdésekben nem formált véleményt, továbbá nyilvános politikai tevékenységének is alig van nyoma. A lap korábban azt is megszellőztette, hogy több jel is arra utal, hogy Varga József nemcsak „tehetségének és szerencséjének” köszönheti befolyását, hanem kiváló kapcsolatainak is. Ám mielőtt felgöngyölíthették volna az ügy hátterét,

Varga József váratlanul „felszívódott”.

A Fidesz 2018-ban vett búcsút Varga Józseftől, aki 16 éven keresztül volt parlamenti képviselő, de 2018-ban a párt a lista kieső helyére rakta, ezzel pedig eldőlt, hogy nem kerülhet be az Országgyűlésbe. Ennek következtében elvesztette ferencvárosi főtanácsadói állását is, pazar irodáját, alkalmazottait, a hivatalban ülő embereit, autóját, sofőrjét, tanácsadóit, minden befolyását – sorolták.

Valódi Hírek