Tragédia Pesterzsébeten: Zokogva gyászolják a 9 éves kisfiút, akire rádőlt egy villanyoszlop

A szemtanúk összetörtek a történtek után.

Tragikus baleset történt Pesterzsébeten, a XX. kerületi Mártírok útján, az egyik helyi iskola előtt. A Bors információi szerint éppen papírgyűjtés volt az iskolában, az intézményhez pedig egy hulladékszállító autót hívtak, hogy a diákok által bevitt papírokat összegyűjtsék.

A hulladékszállító kocsi viszont – eddig tisztázatlan körülmények között – nekiütközött a kerítésnek, amitől egy villanyoszlop kidőlt, és ráesett egy 9 éves kisfiúra. A törmelékek alá szorult gyermekhez azonnal segítséget hívtak, és ugyan mindent megtettek, hogy megmentsék életét, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy

a helyszínen meghalt.

A portál információi szerint a történteket nemcsak az iskolakezdés idején kint lévő osztálytársak, de az áldozat egyik szülője is végignézte, aki fia mögött néhány méterre sétált. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a helyszínen sikoltozásra és ordibálásra figyeltek fel, a hangoktól pedig nagyon megijedtek:

„Ordibálást és sikoltozást, majd pedig zokogást hallottunk,

tudtuk, hogy valami borzalmas történt”

– mondta az egyik szemtanú, hozzátéve, ezután nem sokkal a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök is hangos szirénázással vonultak ki a helyszínre.

A szemtanú elmondta,

a szülők zokogva borultak egymásra, az incidens után teljesen összeomlottak.

„Egymásba kapaszkodva sírtak, szörnyű volt az egész”

– mondta.

Azt még nem tudni, miként történhetett az eset, illetve ki a felelős a történtekért. Az iskola épülete előtt még jelenleg is tart a helyszínelés.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. október 10-én 7 óra 33 perckor Budapest XX. kerület, Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték – közölte a police.hu.

Valódi Hírek